Aeroporturile europene, GRAV afectate de pandemie. Vor ridicarea restricțiilor de zbor până la finalul lunii

Andreea Cosma |
Data publicării:

Aeroporturile europene cer ridicarea restricțiilor de zbor atât în statele membre UE cât și în celelalte țări, până la finalul lunii iunie 2020. Sunt grav afectate de epidemia de COVID-19.

Prin angajamentele asumate, aeroporturile asigură pasagerii și autoritățile europene și cele de la nivel național de faptul că măsurile implementate fac ca transportul aerian și spațiile din aeroporturi să fie dintre cele mai sigure din punct de vedere al normelor sanitare.

Solicitarea aeroporturilor europene de ridicare a restricțiilor până la finalul lunii iunie 2020 vine în condițiile în care acestea sunt grav afectate din punct de vedere financiar, în urma epidemiei COVID-19.

Totodată, ACI Europe a subliniat și importanța majoră pe care aeroporturile le au în dezvoltarea economică a statelor, prin urmare solicită factorilor de decizie să elaboreze un plan clar pentru reconstruirea conectivității aeriene și revigorarea turismului.

Demersurile ACI Europe au fost apreciate și de comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

Solicitarea a fost susținută și de Asociația Aeroporturilor din România, care este membră ACI Europe, și care a făcut parte din grupul de lucru care a elaborat cele două documente de referință publicate odată cu ridicarea restricțiilor de călătorie intra-UE.

Potrivit unui comunicat al Asociației Aeroporturilor din România, documentele au fost publicate în colaborare cu asociațiile aeroporturilor din Franța (UAF&FA), Germania (ADV), Italia (Assaeroporti) și Marea Britanie (AOA).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel