Aeroportul Ghimbav-Brașov devine operațional. Prima aterizare oficială a unei aeronave, pe 15 iunie

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Aeroportul Ghimbav-Brașov devine operațional. Prima aterizare oficială a unei aeronave, pe 15 iunie. Sursa foto: Facebook Aeroportul Ghimbav-Brașov
Aeroportul Ghimbav-Brașov devine operațional. Prima aterizare oficială a unei aeronave, pe 15 iunie. Sursa foto: Facebook Aeroportul Ghimbav-Brașov

Aeroportul Ghimbav-Brașov își deschide larg porțile. Pe 10-11 iunie este ziua porților deschise cu concerte, iar pe 15 iunie este deschiderea oficială și vor avea loc primele zboruri.

Primul avion care va ateriza pe Aeroportul Brașov joi, 15 iunie, aparține Companiei TAROM. Aeronava va pleca din București la ora 07:30 și va ajunge la Ghimbav la ora 08:10.

„Vom ateriza cu un avion al companiei TAROM, de 100 de locuri, un Boeing. Vom fi prima cursă. Vom ateriza la ora 8:10 pe Aeroportul din Brașov. Îmi doresc să avem cât mai mulți oaspeți. Am încercat să aduc cât mai multe personalități brașovene acasă cu ocazia acestui eveniment. (…) Sunt mulți care încă evaluează dacă își găsesc timpul necesar pentru a ajunge cu prima cursă pe Aeroportul de la Brașov. Vom pleca, de asemenea, spre București, la ora 10:30. Deci, practic, vom avea două ore în care vom prezenta oaspeților noștri aeroportul, vom dezveli placa din interiorul terminalului”, a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, potrivit radiobrasovfm.ro.

Până atunci, însă, weekendul acesta, pe 10 și 11 iunie, Aeroportul de la Ghimbav își deschide larg porțile pentru cei interesați.

Vor fi show-uri aviatice, concerte și o mulțime de surprize pentru cei care trec pragul celui mai nou aeroport din țară.

„Este și aeroportul care are ultima tehnologie, din foarte multe puncte de vedere. Este un aeroport care este cochet, este un aeroport pe care noi, brașovenii, îl așteptăm de foarte multă vreme. Am toată convingerea că va fi unul dintre aeroporturile importante ale României. În timp relativ scurt o să avem un număr foarte mare de pasageri. Vor exista și companii aeriene. Știu că sunt foarte mulți nerăbdători pe anumite destinații, dar, pas cu pas, vom ajunge în fiecare colț al lumii”, a adăugat Adrian Veștea.

Cei care vor să ajungă sâmbătă și duminică la Zilele Porților Deschise la Aeroportul Internațional Brașov au la dispoziție autobuzele RAT de pe linia 28, care vor pleca la fiecare 10 minute din Livada Poștei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel