Aeroportul Cluj a primit certificarea Airport Carbon Acreditation. Ce înseamnă asta

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Pasagerii cu Covid din aeroporturi, depistați cu ajutorul animalelor dresate: „Acurateţe de 92%“ Foto: Facebook / Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj
Pasagerii cu Covid din aeroporturi, depistați cu ajutorul animalelor dresate: „Acurateţe de 92%“ Foto: Facebook / Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca a obţinut certificarea Airport Carbon Acreditation (ACI) pentru modul de gestionare şi reducere a emisiilor de carbon.

"Aeroportul Internaţional Cluj certificat de ACI Europe pentru gestionarea şi reducerea emisiilor de carbon. Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a obţinut certificarea Airport Carbon Acreditation, Nivel 1- Cartografiere din partea ACI Europe. Acreditarea reprezintă recunoaşterea eforturilor depuse de Aeroportul Internaţional Cluj în gestionarea şi reducerea emisiilor de carbon şi, totodată, confirmă preocuparea permanentă a aeroportului pentru protejarea mediului înconjurător", se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de aeroportul clujean.

Ce înseamnă această certificare



Potrivit sursei citate, prin implementarea programului Airport Carbon Acreditation de certificare a managementului emisiilor de carbon din industria aeroportuară se evaluează şi se recunosc în mod independent eforturile aeroporturilor de a-şi gestiona şi reduce emisiile de carbon prin 6 niveluri de certificare: "Cartografiere", "Reducere", "Optimizare", "Neutralitate", "Transformare" şi "Tranziţie".

"Interesul şi eforturile depuse de Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj pentru protejarea mediului înconjurător au fost recunoscute pe plan internaţional prin intermediul acreditării ACI Europe, respectiv Airport Carbon Acreditation, Nivel 1- Cartografiere (Mapping). Suntem bucuroşi pentru obţinerea acreditării, este primul pas important dintr-un demers complex pe termen lung. Eforturile aeroportului de a reduce aceste emisii de carbon au fost începute încă din anul 2017, prin monitorizarea anuală a emisiilor de gaze cu efect de seră şi vom continua cu implementarea măsurilor pentru a ne atinge obiectivul, acela de a reduce la zero emisiile de carbon", declară, conform comunicatului, directorul general al aeroportului clujean, David Ciceo.

Aeroporturi alăturate programului



În comunicat se mai arată că, în prezent, 373 de aeroporturi din 76 de ţări s-au alăturat programului, dintre care 193 de aeroporturi din Europa au obţinut acreditarea.

"Este într-adevăr o veste bună faptul că Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj a început procesul pentru reducerea emisiilor de carbon. Aderarea în cadrul acestui program în timpul celei mai grele crize din industria aviaţiei nu este deloc un lucru simplu, din contră, trebuie privit cu multă admiraţie. Aş dori să felicit conducerea aeroportului şi fiecare membru din echipa Aeroportului Cluj care a contribuit la această primă realizare", a declarat, potrivit comunicatului, directorul general al ACI Europe, Olivier Jankovec. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel