Adolescentă abuzată şi ucisă de propriul tată. Mama ştia tot, dar a ascuns urmele crimei şi a declarat că fata a dispărut, în Anglia

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Poliția din Anglia anchetează moartea lui Armandino Zamparini
Poliția din Anglia anchetează moartea lui Armandino Zamparini

Sfârşit dramatic pentru o adolescentă de 17 ani. Tânăra a fost ucisă de propriul tată, după ce l-a acuzat de abuz sexual. Mai apoi, bărbatul împreună cu soţia sa i-au spart conturile de socializare ca să ascundă fapta.

Bernadette Walker s-a plâns că tatăl ei, Scott Walker, a agresat-o în sala de jocuri și a spionat-o prin intermediul camerelor ascunse, a susţinut procurorul la audierile de la tribunal.

Studenta la fotografie a dispărut în iulie anul trecut și, în ciuda perchezițiilor ample efectuate de poliție, corpul său nu a fost găsit. Fata ar fi împlinit 18 ani. Când adolescenta şi-a făcut curaj şi i-a spus mamei sale, Sarah Walker, că tatăl său a abuzat-o „de-a lungul mai multor ani”, însă ea a refuzat să o creadă.

 

Trimisă la bunici pentru a calma spiritele

 

Bernadette a fost trimisă să rămână peste noapte la bunicii paterni „în timp ce lucrurile se vor calma puţin”, a declarat procuroarea Lisa Wilding QC la Curtea Supremă din Cambridge. Când tatăl a mers după fiica sa - poreclită Bea - pentru a o aduce acasă, el susține că aceasta a fugit din mașina lui. Deschizând procesul împotriva părinților săi „ticăloși”, avocatul acuzării a povestit cum aceştia au schimbat textele mesajelor de pe telefonul ei mobil pentru a-i face pe oameni să creadă că este încă în viață și să-i „conducă pe o pistă falsă”.

Wilding a completat, potrivit Observator: „În orele și zilele în care Scott și Sarah Walker au pătruns în conturile de socializare ale lui Bea, au trimis mesaje false de pe telefonul ei, care se afla încă în posesia lor, pretinzând că vin de la ea, prietenilor și familiei și care au fost concepute pentru a trimite pe o pistă falsă şi pentru a explica ulterior eșecul lor de a raporta dispariția ei la poliție. Au minţit pe toată lumea, inclusiv pe fraţii lui Bea despre dispariţia sa şi erau nerăbdători în a-şi urma planul lor viclean și rău. În acele ore și zile, în care au ascuns dispariția ei de toată lumea și au stabilit în mod deliberat un drum fals a locului în care și despre ziua când a plecat Bea, și-au atins obiectivul. Au deviat ancheta cu privire la dispariția și moartea ei suficient de mult și suficient de bine, încât orice speranță de a găsi corpul lui Bea a dispărut odată cu ea. Toată dragostea și responsabilitatea părintească dispăruse, dacă a existat vreodată. Nu au avut niciun interes să o vadă pe Bea întorcându-se în siguranță la familia sa și nici nu au oferit niciun ajutor nimănui să o găsească. În schimb, în mod egoist și nemilos, și-au menținut conturile false, care au fost concepute doar pentru a se proteja”.

 

Tată acuzat de crimă, mama de obstrucţionarea justiţiei

 

Scott Walker, în vârstă de 51 de ani, este acuzat de asasinarea fiicei sale. Atât el, cât și Sarah, în vârstă de 38 de ani, se confruntă cu două capete de acuzare pentru că au pervertit cursul justiţiei.

Cuplul, soț și soție de drept comun, nu a fost niciodată căsătorit legal. Bea locuia în casa familiei din Peterborough, Cambridgeshire, Anglia. A fost dată dispărută de părinți pe 21 iulie anul trecut - la trei zile după ce a fost lăsată la bunici în oraș. Studentă la Colegiul Regional Peterborough, fata trebuia să se întoarcă acasă pe 18 iulie.

Wilding a spus: „Scott Walker a adus-o pe Bernadette de acasă de la părinții săi și a pornit să o conducă înapoi la casa familiei. Când bunicii ei și-au luat rămas bun de la ea în acea dimineață, a fost ultima oară când ei, sau altcineva în afară de Scott Walker, au văzut-o în viață”.

Procuratura susține că apoi și-a ucis fiica. Înregistrările telefonice arătau că telefonul său fusese oprit timp de o oră și jumătate.

Wilding a completat: „Cum a făcut acest lucru nu va fi niciodată cunoscut pentru că trupul ei nu a fost niciodată găsit. Nu a mai fost văzută. Mai târziu și-a sunat soția. Singura concluzie sensibilă care poate fi trasă din acel telefon este că Scott Walker i-a spus soției sale că a ucis-o pe Bernadette și că are nevoie de ajutorul ei, imediat, pentru a acoperi dispariția și moartea lui Bea".

Părinții au inventat o poveste că, pe drumul spre casă, pentru a discuta despre acuzațiile de abuz pe care Bea le-a făcut, aceasta a sărit din mașina tatălui ei atunci când el a oprit și a „fugit”.

 

O alianţă ca să ascundă crima

 

„Mama și tatăl lui Bea au făcut o alianță sfântă, concepută și menită să inducă în eroare, să devieze și să pervertească inevitabilele investigații privind dispariția și moartea lui Bea Walker. Nu a fost găsită. Din ziua în care a dispărut, nu a mai folosit și nici nu a căutat să-și acceseze telefonul sau conturile de socializare, nu a avut acces la niciun ban sau bancă și nu a fost văzută la niciun spital şi nu s-a aflat de vreo intervenție chirurgicală. Nimeni care a cunoscut-o sau a iubit-o - prietenii și familia - nu a mai auzit de ea din acea zi.

Este presupusă moartă și probabil că trupul ei a fost eliminat, probabil în mediul rural în orele care au urmat uciderii ei. Procuratura susține că Scott Walker a ucis-o pe Bea pentru a o împiedica să își continue acuzațiile de abuz sexual. Apoi a apelat la ajutorul mamei ei, a soției sale, pentru a-şi acoperi urmele și a le oferi amândurora timp pentru a formula următoarea parte a planului lor. Până în prezent, niciunul dintre ei nu acceptă că Bea este moartă. Procuratura trebuie să demonstreze nu numai că nu mai este în viaţă, ci și că a murit de mâna tatălui ei, care apoi a recrutat-o pe mama ei pentru a-l ajuta să ascundă moartea și implicarea sa în ea”.

Scott Walker neagă uciderea lui Bernadette, dar și cele patru acuzații de pervertire a cursului justiției. Sarah Walker neagă două acuzații de pervertire a cursului justiției. Procesul, care se așteaptă să dureze cinci săptămâni, continuă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel