Adeverință medicală pentru românii care se vaccinează anti-COVID-19. Cum arată și ce scrie în ea - FOTO

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
mihaela_anghel_asistenta_vaccinata
mihaela_anghel_asistenta_vaccinata

România a început, duminică, vaccinarea împotriva noului coronavirus, primele persoane beneficiare fiind cadrele medicale din toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie din luna martie. Imediat după ce îi este administrat serul, fiecare persoană primește o adeverință medicală doveditoare.

La ora 9:00 s-a dat startul imunizării în Bucureșt,i iar prima persoană care a primit vaccinul împotriva Covid-19 a fost Mihaela Anghel, o asistentă medicală de la Institutul Național de Boli Infecțioase Prod. Dr. Matei Balș.

Mihaela Anghel este asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, la data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2. Mai exact, pe tânărul de 25 de ani din Gorj, care a fost depistat cu noul coronavirus în luna februarie, după ce a intrat în contact cu un italian pozitiv. Asistenta a spus că nu a stat pe gânduri când a fost întrebată dacă vrea să se vaccineze. După ce a primit serul, Mihaela a primit și o adeverință medicală. 

1. adeverinta... (adeverinta_vaccinare_covid.JPG)

Potrivit informărilor oficiale ale Guvernului, fiecare persoană care se va vaccina va primi o adeverință doveditoare de vaccinare. Dovada vaccinării este pusă la dispoziția persoanei vaccinate fie electronic, fie pe suport de hârtie pentru a-i permite acesteia să își țină evidența între cele două vizite la centrul de vaccinare. „Vaccinarea este gratuită, voluntară/ neobligatorie, iar adeverința doveditoare nu este eliberată cu scopul de a condiționa sau restricționa ulterior drepturile persoanelor vaccinate”, se arată în informarea transmisă de Guvern.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel