UPDATE. Acuzații GRAVE la adresa „Preasfinților Deputați“ români în DIASPORA: „Vă bateți joc de MORȚII noștri“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Alina Cărăbuș, reprezenta unei comunități de români din afara granițelor, acuză lipsa de implicare a deputatilor români din diaspora față de repatrierea trupurilor unor români fără posibilități, decedați peste hotare.

Deputații români, desemnați să reprezinte românii din Diaspora în urma voturilor din noiembrie 2016, dau dovadă de o totală lipsă de implicare în situații-limită ce au legătură cu românii din diaspora, cei care i-au așezat pe fotoliul de parlamentar. 

Alina Cărăbuș, reprezentanta unei firme de pompe funebre din Italia, cunoscută în comunitățile de români pentru implicarea de care a dat mereu dovadă în rezolvarea mai multor repatrieri ale corpurilor românilor decedați peste granițe către familiile cu probleme din România, a redactat o scrisoare deschisă în care „îi trage de mânecă“ pe deputații români responabili de diapora.

Ea spune că a luat legătura cu un parlamentar anume, dar că acesta a fost complet impasibil în fața a două cazuri deosebit de mediatizate, în care doi români de situație modestă au decedat peste hotare, familiile lor neavând posibilitatea de a-i aduce acasă pentru a-i plânge.

 

„SCRISOARE DESCHISĂ

Dragii mei prieteni, cunoscuți sì necunoscuți. Situația cu care mă confrunt de câteva zile, și anume cele două cazuri de deces - cel al Andreei Timea Gyurka, găsită moartă la Salou, Tarragona, în Spania și cel al lui Vasile Todirica, căruia i s-a dat foc, a fost bătut de către doi italieni și un român la Villafranca di Verona Italia - au ajuns în atenția opiniei publice. Mai puțin a guvernanților noștri, a politicienilor care vin în Diaspora peste puțin că trebuie să votăm (cu semnăturile am terminat ).

Avem două familii îndurerate, fără posibilități economice, care vor să îi aducă pe cei dragi acasă, să îi înmormânteze creștinește. Eu, ca de fiecare dată, am apelat la mila oamenilor ca să ajute.  În cazul lui Vasile, Primăria de la Villafranca ajută cu jumătate din sumă, dar am apelat și la autorități, la cei care ne reprezintă pe noi. La aceste autorități nu am apelat pentru fonduri, pentru că fonduri nu sunt, decât că s-au cheltuit 180.000 de euro pentru Forumul Românilor de pretutindeni (pe cazare, masă și bilete de avion) ale celor care se intitulează singuri 'Reprezentanții noștri din Diapora', ci pentru a da un suport acestor familii. Consulatul nu are treabă decât să informeze familia (care deja fusese informată), Deputatul de Diaspora, nici el, că nu are cum (Devotatul de Diaspora de fapt nu mai răspunde la telefon), iar eu trebuie să mă descurc singură.

Voi ăștia care nu încălziți decât scaunele și mai spuneți că sunteți Devotați Diasporei (așa ca să prostiți lumea, că oricum Nu mai crede nimeni), chiar vă bateți joc de suferința acestor oameni? Este un strigăt de disperare al unor familii îndurerate către 'Preasfintitii noștri Deputați de Diaspora'. Dacă aceste cazuri nu sunt interesante pentru dumneavoatră, atunci voturile noastre sunt? Nu au ales ei să moară, au ales să plece din țara lor pentru o viață mai bună, dar nu știau săracii că se vor întoarce în sicriu.

Vă bateți joc și de aceste familii oameni simpli, îndurerați! Vă bateți joc de morții noștri, rușine să vă fie! Să nu treceți prin ce trec aceștia, și ca ei sunt mulți! Momentan nu va dezvălui identitatea, dar vă știți voi care sunteți! Sunt convinsă că vom reuși ca Andreea și Vasile să fie înmormântați în pământ străbun. Dumnezeu să îi odihnească în pace!“, a scris Alina Cărăbuș pe pagina sa de Facebook.

 (w670)

Cei patru deputați responsabili de Circumscriptia electorală nr. 43, pentru cetățenii români cu domiciliul în afara țării sunt: Codreanu Constantin și Coliu Doru-Petrişor din partea PMP, Popescu Nicolae-Daniel (din 19.04.2017) din partea USR și Voicu Mihai Alexandru de la PNL.

Facem precizarea că am solicitat de la fiecare dintre cei patru un punct de vedere cu privire la cele semnalate de Alina cărăbuș în scrisoarea deschisă adresată parlamentarilor români din diaspora. Până în momentul publicării acestui material, niciunul ne a răspuns întrebărilor noastre. În măsura în care o vor face, vom publica răspunsul lor ulterior.

 

UPDATE 03.10.2019

În cursul zilei de astăzi, am primit răspunsul a doi dintre deputații de diaspora chestionați cu privire la cele semnalate. Au dat curs invitației noastre de a-și spune punctul de vedere deputații Coliu Doru-Petrişor (PMP), care s-a rezumat doar la a spune „nu este nimic adevărat“ și Popescu Nicolae-Daniel (USR). Acesta din urmă a precizat, pentru stiridiaspora.ro:

„Cautarile noastre indica ca nici eu nici colegii nu am primit vreun mesaj din partea doamnei Alina Carabus. Daca a fost transmis ar fi foarte util sa ne comunice canalul pe care ne-a contactat - activitatea cabinetului parlamentar are si componeneta on-line (website), adresa de email si de adresa fizica. Noi am verificat toate locatiile in care primim de regula solicitari si nu am gasit vreun mesaj din partea dumneaei. Va asigur ca de fiecare cand am primit solicitari pe adresele cabinetelor si a fost nevoie de o mana de ajutor in momente si situatii nefericite, am incercat sa intelegem cadrul situatiilor si sa ajutam cat mai eficient. Bineinteles, tinand cont de atributiile unui deputat“, a  declarat deputatul USR Popescu Nicolae-Daniel.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel