Activități care îți îmbunătățesc viața

Editor Team |
Data publicării:

Multă lume este de părere că pentru a avea o viață mai bună trebuie să facă schimbări radicale. Acest lucru nu este adevărat în totalitate. Chiar dacă pentru a vedea schimbări este nevoie să-ți adaptezi stilul de viață, alimentația și alte mici aspecte, aceste lucruri nu pot fi dobândite peste noapte. Mai important este ca acestea să aibă loc treptat și să fie constante. Dacă vrei să îți îmbunătățești viața, acum este momentul perfect pentru a face acest pas. Iată câteva trucuri care îți vor fi de folos.

Trezește-te mai devreme

Acest prim sfat nu sună ideal, mai ales pentru persoanele care nu sunt matinale. În realitate însă, în momentul în care te trezești mai devreme cu treizeci de minute ai timp să-ți pui „viața la cale” și să reflectezi asupra felului în care va decurge ziua ta.

Mai mult, este ocazia perfectă să-ți pregătești un mic dejun sănătos și să savurezi o cană cu ceai sau cu cafea și o gustare delicioasă. Aceste câteva minute de dimineață te vor ajuta să-ți începi ziua mult mai bine și să fii mult mai organizat. Cu alte cuvinte, vei ști exact care sunt prioritățile tale pentru acea zi și te vei apuca de treabă numaidecât.

Mintea e pe primul loc

Pentru a avea o viață bună, este important să acorzi atenție minții tale. Există multe moduri în care poți face acest lucru.

Așa cum am amintit deja, cele mai ușoare moduri implică o plimbare în natură, o ieșire cu bicicleta sau să acorzi atenție activităților care îți fac plăcere. Din moment ce telefonul îți oferă acces la multe activități online, nu trebuie nici măcar să pleci de acasă pentru a accesa activități virtuale care te ajută să ai mintea echilibrată, așa cum sunt blackjack sau sloturile. Pe lângă faptul că îți oferă divertisment, acestea sunt bune pentru mintea ta deoarece te țin concentrat asupra jocului. Mai mult, ele sunt disponibile oricând și nu ai nevoie de un adversar pentru a le juca.

Petrece câteva minute în natură

Natura are puteri vindecătoare. Câteva minute petrecute pe terasă sau în grădina din spatele casei te vor încărca cu energie bună și te vor ajuta să vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă.

Uneori este suficient să faci o scurtă plimbare prin parc pentru a te elibera de gândurile care nu îți dau pace. Un studiu realizat în 2010 de către o revistă psihologică a dovedit faptul că 20 de minute petrecute în natură au capacitatea de a-i face pe oameni să se simtă mai bine, mai vitalizați.

Dacă programul tău este încărcat într-o anumită zi și nu ai timp să faci o plimbare prin cel mai apropiat parc, nu uita să privești cerul în pauza de masă și să admiri frumusețea peisajului care te înconjoară.

Amintește-ți de pasiunile tale

2. -imagine fara descriere- (pictura-activitate.jpg)

Fiecare persoană are pasiuni care dacă sunt practicate în mod frecvent îi pot îmbunătăți viața considerabil. Poate că îți place să gătești, să realizezi poze cu peisaje sau portrete, să cânți la un instrument sau să pictezi. Oricare ar fi pasiunea ta, fă-ți timp în fiecare săptămână pentru a te ocupa de ea.

Doar prin aceste activități vei reuși să te descoperi mai bine și vei avea o stare generală mult mai bună. De asemenea, o pasiune se poate schimba oricând într-o carieră sau un mod de a-ți crește veniturile. Atunci când îți place foarte mult ceea ce faci și ești gata să împărtășești aceste lucruri cu cei din jur, îți crește stima de sine și ai ocazia să contribui la bunăstarea altora.

Renunță la tehnologie o vreme

Telefonul, tableta și alte dispozitive pe care le folosești atât de frecvent sunt de folos și îți îmbunătățesc viața considerabil. Totodată, dacă sunt folosite în exces ele devin nocive la un moment dat.

Dacă ai impresia că ziua a trecut pe lângă tine fără ca tu să fi avut ocazia să-ți duci toate sarcinile la bun sfârșit, este posibil ca acea zi să fi fost „consumată” de tehnologie. Probabil este mai dificil să renunți la telefon în timpul săptămânii, dar seara, după muncă, poți lua câteva minute de pauză.

De asemenea, în loc să te uiți la un serial înainte de a merge la somn, poți la fel de bine să citești câteva pagini dintr-o carte.

În concluzie, acestea sunt câteva dintre cele mai la îndemână moduri de a-ți îmbunătăți viața. Este cel mai bine să începi cu lucrurile care îți fac plăcere și să te concentrezi ușor asupra lucrurilor care stau în calea unei vieți echilibrate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel