Activistul Daniel Bodnar, plin de sânge. Atacat de tăietorii de lemne: „Voi sunteți asasinii! Mi-am dus familia din România să fie în siguranță“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Activistul de mediu Daniel Bodnar a fost ținta unei noi agresiuni, de această dată cu efecte directe asupra sa. Înlăcrimat și plin de sânge, el a transmis, în direct, că a fost atacat și umplut de sânge de mafia lemnului, iar geamurile de la mașină i-au fost sparte.

Miercuri seară, Daniel Bodnar  în timp ce urmărea un transport de lemne care a intrat în curtea unui gater din Mălini, mașina lui a fost atacată cu pietre de către mai mulți indivizi.

Cioburile de la geamurile vehiculului i-au zburat în față tânărului, care s-a ales cu fața plină de sânge.

Acesta a plecat de la locul faptei, cerând ajutorul autorităților. El s-a îndreptat cu mașina spre Spitalul Fălticeni, înainte ca poliția să ajungă la locul sesizării. Ulterior a fost redirecționat spre Spitalul Județean Suceava pentru a se stabili dacă are leziuni oculare.

Această agresiune vine la o zi după ce mașina în care se afla activistul, alături de alți tineri care îl susțin, a fost tamponată intenționat, în trafic, între Frasin și Gura Humorului.

„Ne omoară ăștia!“

 

„Nu mai pot, vă spun sincer. E tot spart. Și parbriz, și tot. S-a ajuns prea departe. Nu am crezut că în România, în 2020, suni la Poliție, aștepți ca disperatul, vrei să faci ceva pentru țara asta…Nu mi-e frică de ei…O să merg la spital…Când se face ceva împotriva acestor asasini care distrug România?

(...) Eu nu vreau să fiu erou. Eu vreau să trăiesc lângă familia mea. Tot ce am făcut până acum a fost pentru că-mi iubesc țara. (…) Suntem totuși țară democratică.  Sunt lacrimi de furie! Am trimis atâtea sesizări. 

(...) Am refuzat orice oferă a partidelor politice de a candida acum la parlamentare. Și puteam să fiu azi deputat. Dar am zis nu, eu vreau să fac mai mult pentru țara mea. Să rămână ceva în urma mea. Îmi iubesc țara. Tot ce fac, fac pentru că simt pentru țara mea. 

(...) Au spart geamurile la casa socrilor mei. Mi-au spart BMW-ul. Acum și bus-ul ăsta cu care trebuia să duc ceva materiale. Dar nu se mai poate. Dar nici nu renunțăm la lupta cu acești nenorociți care distrug pădurile României. Vreau să fac ceva. Domnule Vela, uitați-vă pe mail la cabinet să vedeți sesizare și din partea mea. Trimiteți Corpul de Control. Luați noi decizii aici, în Bucovina. Ne omoară ăștia! Eu mi-am dus soția și fetița din România ca să fie în siguranță. Eu sunt despărțit de ele pentru că vreau să lupt împotriva acestor nenorociți. Nu asta e România pe care ne-o dorim! (…)

Curge sânge din Bucovina, oameni buni, este hăcuită zilnic de mafia lemnului, este distrusă. Politicienii își dau decorații și premii și Bucovina e distrusă, România e distrusă. (...) Ne-ați blocat încontinuu. Tot ce am făcut a fost în zadar. Criminalilor! Voi sunteți asasinii României! Voi împreună cu mafia lemnului“, a transmis activistul de mediu într-un mesaj video, pe care îl vedeți mai jos.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel