Acțiune de suflet a polițiștilor din cadrul IPJ Tulcea. Copiii ABANDONAȚI nu au simțit lipsa unui părinte în prima zi de școală

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursa foto: IPJ Tulcea
Sursa foto: IPJ Tulcea

În prima zi de școală 18 copii, abandonați în centrele de asistență socială, au fost însoțiți de polițiști din cadrul IPJ Tulcea. Astfel, micuții au putut să treacă mai ușor peste emoțiile inerente de început. 

Două fete care trăiesc într-un centru al Direcţiei de Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) au mers, luni, în prima zi de şcoală, însoţite de poliţişti, în cadrul proiectului "Nu sunt singur în prima zi de şcoală", iniţiat de Prefectura judeţului Tulcea.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Tulcea, cele două fete, cu vârste de 10 şi 13 ani, locuiesc în căsuţe de tip familial Cocorii 1 şi Cocorii 2 ale DGASPC şi, în cadrul proiectului, au primit rechizite şi dulciuri din partea fundaţiei Omenie şi adevăr.

"Fetiţele au strâns puternic mâinile poliţiştilor şi au făcut împreună primii paşi dincolo de porţile şcolii, nemaisimţindu-se singure într-o zi atât de importantă din viaţa lor. Această ”misiune” de suflet i-a făcut pe copii să trăiască un sentiment profund şi, totodată, a demonstrat poliţiştilor că un copil le poate înfrumuseţa munca. Le dorim tuturor elevilor și cadrelor didactice, un an școlar plin de performanțe și succes!", se arată în comunicatul IPJ Tulcea, citat de Agerpres.

Proiectul "Nu sunt singur în prima zi de şcoală" a inclus 18 copii din cele două centre şi a fost sprijinit de structurile MAI şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel