Accident români Austria. MAE, informații de ULTIMĂ ORĂ

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe transmite că Ambasada de la Viena urmărește evenimentele legate de accidentul rutier produs miercuri în apropierea orașului Hohenzell, Austria. Până acum, nu există notificări de la autoritățile locale privind existența unor cetățeni români în acest caz. 

"Ambasada României la Viena urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 31 iulie, în apropierea orașului Hohenzell, Republica Austria. Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obținerii unor informații cu privire la cetățenia și identitatea persoanelor afectate, starea de sănătate a acestora și circumstanțele producerii accidentului. Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat misiunea diplomatică cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul ambasadei nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident", arată un răspuns al Ministerului de Externe, trimis, miercuri, la solicitarea MEDIAFAX.

Vezi și: Austria. Cinci ROMÂNI, răniţi după ce un MICROBUZ s-a lovit cu un autoturism (VIDEO)

"Ambasada României la Viena monitorizează cu prioritate situația şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, dacă situația o va impune", potrivit MAE.

Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043-1-503.24.65, 0043-1-505.23.81 şi 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii: (0043)-699.117.26027.

Şapte persoane, inclusiv cinci români, au fost rănite după ce un microbuz înmatriculat în România a intrat în coliziune frontală cu un autoturism, pe un drum naţional din Austria, afirmă surse citate de presa austriacă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel