Accident grav: Șapte români răniți, între care trei pietoni

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Şapte persoane au fost rănite, vineri seara, într-un accident în comuna Cornăţelu, patru fiind pasageri în autoturisme şi trei pietoni acroşaţi de unul dintre autovehiculele implicate în evenimentul rutier, informează ISU Dâmboviţa.

Potrivit sursei citate, în accident au fost implicate două autoturisme.

"Se intervine în cazul unui accident rutier în satul Bolovani, comuna Cornăţelu. Ajunse la locul accidentului, echipajele de intervenţie au identificat şapte persoane rănite, patru dintre acestea sunt din autoturisme, iar trei erau pietoni care au fost acroşaţi de unul dintre autoturisme", precizează ISU Dâmboviţa.

Potrivit anchetatorilor, accidentul s-a produs după ce mașina unei școli de șoferi a intrat pe un drum principal, fără ca instructorul și elevul să se asigure. Asta deși la intersecție era semnul “Stop”.

La volanul autoturismului, care apartine şcolii de şoferi, se afla un tânăr de 17 ani, iar în dreapta - o femeie de 47 de ani, instructor auto. Într-o intersecţie, maşina a intrat într-un autoturism de teren, condus de un tânăr de 29 de ani.

Autoturismul lovit a fost proiectat în trei pietoni - doi tineri de 17 şi 24 de ani şi o tânără de 18 ani, însărcinată - a rupt un gard și s-a oprit într-un şanț, informează ȘtirileProtv.

La locul accidentului au fost mobilizate o autospecială de descarcerare şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă, un echipaj SMURD şi trei ambulanţe, iar polițiștii au deschis acum un dosar penal.

 

Maşină de poliţie, lovită de un român care gonea cu 185 kilometri/oră: Doi polițiști, răniți

 

De asemenea, tot în seara de vineri, un tânăr de 27 de ani din Năsăud, care conducea pe DN 17C cu o viteză de 185 kilometri/oră, a lovit o maşină dotată cu radar a poliţiei care circula din sens opus, în urma accidentului doi poliţişti fiind răniţi.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud a transmis că accidentul a avut loc între localităţile Salva şi Năsăud.

"În această seară, pe Drumul Naţional 17C a fost semnalată producerea unui accident rutier. Din primele date, un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani din Năsăud, în timp ce se deplasa prin localitatea Salva înspre Năsăud, a intrat în coliziune cu o autospecială a poliţiei rutiere din cadrul Poliţiei oraşului Năsăud, care se deplasa din sens opus. În urma impactului, doi poliţişti, de 46 şi 28 de ani, din autospecială au fost răniţi, fără însă a se impune transportul acestora la spital", a informat IPJ.

Din primele cercetări, se pare că şoferul de 27 de ani ar fi frânat brusc în momentul în care maşina poliţiei a pornit girofarul ca să îl oprească, după ce aparatul radar a indicat că tânărul circula cu o viteză de 185 kilometri/oră, moment în care a pierdut controlul asupra volanului şi a lovit autospeciala de poliţie.

Cei doi şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Poliţiştii Serviciului Rutier continuă cercetările în acest caz în cadrul unui dosar penal, urmând să stabilească cu exactitate cauza şi modalitatea producerii evenimentului rutier, potrivit Agerpres.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel