UPDATE. Accident cumplit pe o autostradă din Italia. O dubă cu șase persoane la bord a intrat sub un TIR: Nu există supraviețuitori

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV. Captură: ilmessaggero.it
Foto ILUSTRATIV. Captură: ilmessaggero.it

Un accident teribil a avut loc în această după-amiază pe A4, în tronsonul dintre San Donà-Noventa și Cessalto, în direcția Trieste din Italia. Bilanț provizoriu: cel puțin șase oameni și-au pierdut viața.

O dubă a ajuns sub un camion, iar șase persoane au murit în teribilul accident petrecut cu puțin înainte de ora locală 16:00, în tronsonul dintre joncțiunile San Donà-Noventa și Cessalto, în direcția Trieste.

Potrivit primelor informații, șoferul dubei nu ar fi observat vehiculul greu din fața lui. Furgoneta cu cel puțin șase persoane la bord a ajuns sub remorca camionului și toți au murit pe loc. Bilanțul este provizoriu, întrucât nu se cunoaște momentan informații cu privire la numărul total de pasageri din dubă. Pompierii sunt la fața locului să scoată trupurile neînsuflețite din fiarele contorsionate.

Autostrada în aceste momente este închisă.

Apelul de ajutor a venit imediat la 118 care a mobilizat mai multe ambulanțe împreună cu pompierii din San Donà di Piave, Mestre și Portogruaro. 

Momentan nu se cunosc date cu privire la naționalitatea oamenilor care și-au pierdut viața. 

 

UPDATE 20:35

 

Victimele sunt patru femei și doi bărbați. Al șaptelea pasager este internat cu prognostic rezervat la Mestre. 

Accidentul s-a produs pe banda centrală: șoferul microbuzului, care mergea cu viteză mare, nu a observat că camionul oprit la coadă. Vehiculul cu șapte persoane la bord s-a mototolit complet sub camion. Șoferul și cinci pasageri au murit. O a șaptea persoană a supraviețuit: rănită, a fost stabilizat la fața locului și transferată, în stare gravă și cu prognostic confidențial, la spitalul din Mestre. Toți au murit blocați în fiarele contorsionate.

Victimele sunt de la asociația Centro21 din San Donà di Piave, o cunoscută asociație locală care oferă asistență persoanelor cu sindrom Down. Morții ar fi șoferul microbuzului asociației și cinci pasageri, persoane cu disabilități și voluntari. Printre voluntarii morți este și fostul primar al orașului Riccione (din 2009 până în 2014), Massimo Pironi.

 

Vezi și 

 

Microbuz românesc, accident cumplit în Austria: O femeie a murit, cinci persoane grav rănite

 

Un microbuz românesc a fost implicat, la finele lunii august, într-un grav accident de circulație în Austria. În urma impactului, o femeie a murit, iar alte cinci persoane sunt în stare gravă.

Accidentul a avut loc în apropiere de Stainz, în districtul Deutschlandsberg, marți dimineața devreme. Potrivit publicației ORF, accidentul a avut loc în jurul orei 4:00, pe L 461. Din motive încă în curs de investigare, microbuzul românesc cu opt pasageri a ieșit de pe șoseaua udată de ploaie, s-a izbit de un terasament și s-a răsturnat.

Din păcate, pentru una dintre pasagere impactul a fost fatal. Femeia a murit la locul accidentului. Alte cinci persoane au fost rănite grav și au fost transportate la spitalele din Deutschlandsberg, Wagna și Graz.

Șoferul microbuzului este în continuare interogat de poliție, iar vehiculul implicat în accident a fost confiscat de autorități.

Accidentul s-a petrecut la numai câteva zile după unul similar din Germania, în care a fost implicat tot un microbuz înmatriculat în România.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel