Accident cu șase victime în Dâmbovița, după ce trei mașini s-au ciocnit

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Șase oameni au fost răniți miercuri seara, după ce trei mașini s-au izbit într-o intersecție din județul Dâmbovița. În urma impactului, două dintre vehicule s-au răsturnat pe șosea.

Două persoane aflate în stare gravă au fost transportate la spital. Alte patru au refuzat să fie duse la unitatea de primiri urgențe și au primit îngrijiri la fața locului.

Accidentul s-a produs în centrul comunei Corbii Mari. Un autoturism condus de un șofer în vârstă de 51 de ani nu a oprit la indicatorul „STOP” într-o intersecție și a intrat în plin într-un microbuz de marfă, condus de un tânăr de 35 de ani.

Cel din urmă a izbit, la rândul său, o mașină ce venea din sens opus, iar ambele vehicule s-au rostogolit pe asfalt.

„Mi-a ieșit în față din partea asta, drept, am frânat, am încercat să îl evit, dar nu am putut. Nu a pus frană, nu nimic”, spune șoferul microbuzului răsturnat, potrivit Știrile PRO TV.

Mașina de pe contrasens era condusă de un bărbat de 47 de ani, iar pe locul din dreapta se afla un pasager de 64 de ani, tatăl primarului din localitate.

„Cel cu Renault nu a acordat prioritate, duba a intrat în Renault şi din Renault a ricoşat în mine”, a precizat Aurelian Bănică, şofer autoturism răsturnat, conform sursei citate.

 

Șoferul care nu a oprit la stop spune că nu i-a funcționat frâna

 

Cei care locuiesc în apropiere au ieșit speriați în stradă.

„M-am speriat, am zis că a intrat peste mine în casă, acolo”, a spus Tudor Iancu, martor.

„Am ieșit aici, am început să țip, să salte mașina asta cineva, că nu oprea nimeni”, a precizat Vasilică Iancu, localnic.

„Probabil n-a știut drumul, venea de la București”, spune Daniel Georgescu, martor.

Impactul a fost atât de puternic, încât cele două vehicule s-au răsturnat pe marginea drumului. Șase oameni au fost răniți.

Martorii au sunat la 112 și au cerut intervenția celor de la ambulanță, pompieri și poliție. Doi dintre răniți au fost preluați de urgență de echipaje și transportați la spital.

„Șase victime, două dintre ele prezentau politraumatism prin accident rutier”, a declarat Cristina Marin, asistent medical SAJ Dâmboviţa.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi continuă cercetările.

Anchetatorii vor cere o expertiză a mașinii care nu a oprit la “STOP”, pentru că șoferul acesteia susține că frânele nu ar mai fi funcționat și din această cauză s-ar fi produs accidentul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel