A predat engleza 20 de ani fără a avea diplomă: o profesoară din Italia, obligată să returneze aproape 250.000 de euro

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
A predat engleza 20 de ani fără a avea diplomă, o profesoară din Italia, obligată să returneze aproape 250.000 de euro. Sursa - Pexels
A predat engleza 20 de ani fără a avea diplomă, o profesoară din Italia, obligată să returneze aproape 250.000 de euro. Sursa - Pexels

Timp de două decenii, o femeie din Como a predat engleză și germană în școli primare și licee prezentând documente false. Curtea de Conturi din Lombardia o obligă acum să ramburseze cele 247 de mii de euro din salariile primite necuvenit începând cu 2003.

Cazul a început în octombrie 2020, când directorul unui institut tehnic din Como a efectuat verificări asupra declarațiilor femeii. Verificările au relevat că femeia de 49 de ani nu a absolvit niciodată facultatea de Limbi și literaturi străine moderne la Universitatea din Milano și nici nu obținuse o diplomă de master de la Matilde di Canossa di Como, după cum a declarat aceasta, relatează ziarul Il Giorno

Parchetul a demarat o anchetă, iar în ianuarie 2022 a solicitat rechizitoriul femeii pentru fals atestare privind calificarea ei. Totodată, biroul școlar provincial din Como a raportat cazul Curții de Conturi, care a constatat că activitatea ilegală datează din anul școlar 2003-2004.

În sentință, judecătorii Curții de Conturi au declarat că serviciul prestat fără cerințele de calificare cerute este de considerat inutil, dacă nu chiar dăunător învățării elevilor. 

Un alt bărbat de 50 de ani este cercetat pentru exercitarea ilegală a profesiei deoarece ar fi prezentat o diplomă falsă pentru a preda într-o școală primară. 

 

Un bărbat s-a dat drept profesor și s-a angajat la o școală din Italia: a fost dat de gol de greșelile de ortografie

 

Directorul ar fi descoperit minciuna după ce a văzut niște greșeli de ortografie ale falsului profesor. Pe baza celor relatate de ziarul Il Corriere della Sera, suspectul se numește Umberto D'Amato, are cincizeci de ani și locuiește în Salerno.

A făcut rost de o diplomă falsă, motiv pentru care este acuzat de exercitare abuzivă a profesiei, fals material săvârșit de o persoană fizică și înșelăciune împotriva Statului.

Pe baza celor descoperite până acum, bărbatul de cincizeci de ani ar fi predat timp de cinci luni. Ar fi lucrat ca profesor suplinitor într-o școală din Cremona. Directorul școlii Barbara Azzali l-a raportat polițiștilor. Nu doar greșelile de ortografie l-au dat de gol pe falsul profesor, ci și  unele dificultăți în comunicarea orală: „Am observat niște probleme critice evidente”, le-a spus directoarea polițiștilor.

Din investigațiile, efectuate de polițiștii coordonați de procurorul Alessio Dinoi, s-a  descoperit umărul diplomei prezentate de bărbat nu corespundea cu numărul de înregistrare al școlii pe care bărbatul susținea că a absolvit-o.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel