A început testarea celor 10.000 de șoferi de TIR blocați la Eurotunnel: „Vrem doar să mergem acasă!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Premierul Boris Johnson și președintele francez Emmanuel Macron au convenit aseară un acord pentru a permite șoferilor de camioane să intre în Franța cu un test de coronavirus negativ, după două zile de blocaj haotic.

Potrivit dailymail.co.uk, blocați la graniță sunt 10.000 de șoferi de camion, iar armata efectuează aproximativ 200 de teste pe oră. 

Citește și Marea Britanie: Portul din Dover s-a REDESCHIS în noaptea de marţi spre miercuri. Testarea șoferilor rămâne OBLIGATORIE

Zeci de șoferi de camion care încercau să ajungă la casele lor de pe continent au încercat să-și forțeze drumul în fața ofițerilor care păzeau portul Dover în această dimineață. Sute și-au părăsit cabina și au mers de-a lungul autostrăzii A20 până la intrarea în port, șuierând și fluierând, strigând în engleză: „Deschideți granița”, „Vrem doar să mergem acasă” și „F**k u, Boris!”.

Sursa citată susține că testarea tuturor șoferilor ar putea dura zile întregi, iar oamenii și-au pierdut răbdarea și claxonează îndelung în semn de protest. 

Citește și Situația DEGENERAZĂ la Dover: Ciocniri între șoferii de TIR blocați și poliția franceză

Experții au avertizat că Marea Britanie încă se confruntă cu o luptă continuă pentru a testa 6.000 de șoferi pe zi pentru detectarea coronavirusului. Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere avertizând chiar că un test de 30 de minute ar fi „absolut un dezastru”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel