Situația DEGENERAZĂ la Dover: Ciocniri între șoferii de TIR blocați și poliția franceză

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Șoferii camioanelor blocate în portul Dover s-au împins, miercuri dimineață, cu forțele de ordine franceze. Oamenii așteptau ca granița să se deshidă, însă acest lucru nu s-a întâmplat pe cât de repede își doreau. 

În imaginile surprinse de Sky News se poate observa cu șoferii furioși se confruntă cu ofițerii de poliție din Dover. Oamenii și-au pierdut răbdarea,  după zile întregi în care au stat fără mâncare și apă.

Mii de camioane de marfa au rămas blocate în Marea Britanie din cauza interdicției de călătorie impuse de Franța. Autoritățile franceze și-au închis frontiera luni, pe fondul temerilor că o nouă tulpină de coronavirus provenită din Marea Britanie ar afecta restul Europei. Ministrul Robert Jenrick a declarat că în jur de 4.000 de camioane sunt în acest moment imobilizate.  El a declarat pentru Sky News că testarea șoferilor ar putea dura „câteva zile”.

Aproape 3.000 de camioane duse pe un aerodrom

 

Marți seară, la ora 19:00, erau aproape de 3.000 de camioane parcate pe aerodromului dezafectat de la Manston, Kent.

Portul din Dover s-a redeschis în noaptea de marţi spre miercuri, slăbind puţin cordonul sanitar care strânge Marea Britanie după anunţul descoperirii unei noi tulpini a virusului SARS-CoV-2.

Redeschiderea urmează unui acord pentru a depăşi criza la care au ajuns Londra şi Parisul pentru a permite şoferilor de camioane blocaţi în Regatul Unit să părăsească ţara pe baza unui test COVID-19 rapid.

soferi dover

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel