A început construcţia hotelului de gheaţă de la Bâlea Lac

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
A început construcţia hotelului de gheaţă de la Bâlea Lac
A început construcţia hotelului de gheaţă de la Bâlea Lac

Construcţia hotelului de gheaţă, singurul de acest fel din România şi Europa de Est a început la Bâlea Lac, la peste 2000 metri altitudine în Munţii Făgăraş.

Clădirea, singura de acest fel din România şi Europa de Est, va avea 12 camere duble, un bar şi un restaurant de gheaţă. După Revelion, va fi construită şi biserica de gheaţă.

Inaugurarea va avea loc de Crăciun, iar tema din acest an va fi Barocul. Chiar dacă stratul de zăpadă nu este unul foarte consistent, măsurând, joi dimineaţa, 33 centimetri la Bâlea Lac, în schimb temperaturile foarte scăzute din ultima perioadă au dus la formarea unui strat gros de gheaţă pe suprafaţa Lacului Bâlea. Muncitorii au început tăierea blocurilor de gheaţă din care sunt ridicate zidurile hotelului.

La fel ca anul trecut, hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac va avea 12 camere duble, un bar şi un restaurant de gheaţă.

Dacă vremea va fi favorabilă,  hotelul de gheaţă va fi inaugurat de Crăciun, a declarat unul dintre patronii hotelului, Leopold Klingeis.

După Revelion va fi construită şi biserica de gheaţă dar şi 3 igluuri, pentru turiştii care doresc mai multă linişte şi intimitate. Ca în fiecare an, hotelul de gheaţă va avea o temă, iar cea aleasă pentru acest sezon este „ Baroque in Ice”.

Astfel fiecare cameră va fi decorată cu sculpturi în gheaţă de inspiraţie barocă şi va purta numele unor personalităţi din acea epocă. Spre exemplu turişti vor putea alege să doarmă în camera „baronul Samuel von Brukenthal”, „Bach”,, „Voltaire” sau „Ludovic al XIV-lea”.

 

Toate locurile pentru Revelion au fost epuizate

 

De asemenea cele trei igluuri vor purta numele celor trei muşchetari. Pentru noaptea de Revelion, hotelul de gheaţă a fost în totalitate rezervat de un grup de turişti englezi şi deja sunt rezervări făcute şi pentru perioada Crăciunului.

În acest an o noapte de cazare în camerele de gheaţă este mai scumpă.

Astfel cazarea pentru o persoană într-o cameră din hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac va costa 400 de lei, iar în igluu 600 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel