A cumpărat un act de identitate cu 250 de euro, dar a fost prins la frontiera României. Ce riscă bărbatul care dorea să ajungă în Italia

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
moldovean prins cu act de identitate fals
moldovean prins cu act de identitate fals

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un cetățean din Republica Moldova, în bagajul căruia a fost descoperită o carte de identitate românească falsă.

În data de 02 martie, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui ansamblu rutier ce transporta mobilă, cetățeanul din Republica Moldova, B.O., în vârstă de 47 de ani. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, iar echipa comună de control, formată  din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunsă, în bagajul personal, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia persoanei în cauză.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond specifice unui document autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră, în luna august 2020, prin intermediul unei persoane ale cărei date nu le cunoaște, contra sumei de 280 euro, cu intenţia de a obţine un loc de muncă în Italia. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel