A câștigat de 14 ori la Loto. Cum să devii milionar cu metoda unui matematician român

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
A câștigat de 14 ori la Loto. Cum să devii milionar cu metoda unui matematician român
A câștigat de 14 ori la Loto. Cum să devii milionar cu metoda unui matematician român

Matematicianul român Ştefan Mandel și formula sa prin care a reuşit să câştige la Loteria din România, Marea Britanie şi Australia, a ajuns în atenţia presei spaniole. Publicaţia spaniolă La Vanguardia scrie despre matematicianul român Ştefan Mandel, care a câştigat deja la loterie de nu mai puţin de 14 ori.   

Născut în România, Ștefan Mandel a lucrat ca matematician pentru consorţiul minier din România. Cu banii câștigați nu reușea să-și întrețină familia, astfel că a început să joace la Loto. Formula găsită i-a permis să câştige de 14 ori la loto în România, Marea Britanie şi Australia.

Iată cei cinci paşi ai formulei românului:

- Calculaţi numărul total de combinaţii posibile. Pentru o loterie în care regula este, de exemplu, găsirea a şase numere bune între 1 şi 40, numărul combinaţiilor posibile este de 3.838.380.

-  După calcularea numărului de combinaţii posibile, Ștefan Mandel şi-a propus să găsească loteriile cu un câştig de trei ori mai mare decât numărul de combinaţii posibile. 

- Investiși suma necesară, uneori cu ajutorul complicilor, pentru a cumpăra un bilet de loterie pentru fiecare dintre combinaţiile posibile.

-  Depuneţi biletele la loto la distribuitorii autorizaţi.

-  Câştigaţi marele premiu. În cazul unui câştig de 10 milioane de euro, cu bilelete care costă un euro, jucând fiecare combinaţie, puteţi câştiga 6.161.620 de euro, după plata taxelor, scrie  lavanguardia.com

 

Metodă i-a permis lui Mandel să genereze profituri substanţiale

 

Această metodă i-a permis lui Mandel să obțină profituri substanţiale. Bărbatul a repetat operaţiunea de nu mai puţin de paisprezece ori în România, Regatul Unit şi Australia. În SUA şi Australia, această schemă a fost interzisă.  În anul 1964, Ștefan a câştigat premiul mare la Loteria Română, în valoare de 78.783 de lei, iar în 1966 a fugit din România. După patru ani în care s-a plimbat prin Europa, Mandel s-a stabilit în Australia şi şi-a transformat algoritmul într-o afacere. Acesta a convins sute de investitori să pună banii la un loc şi să creeze un „sindicat loto” și a dezvoltat un algoritm prin care calcula toate combinaţiile necesare pentru a câştiga şi printa biletele. 

În anii 1980, sindicatul aştepta până când jackpot-ul oferit de o loterie atingea o sumă suficient de mare astfel încât să fie acoperit şi costul biletelor, cât investiţia partenerilor. Împreună, au reuşit să câştige 12 jackpot-uri (dar şi alte 400.000 de premii mai mici) în Australia şi Marea Britanie. La un moment, sindicatul lui a atras atenţia autorităţilor australiene, care au modificat legislaţia. interzicând printarea biletelor prin intermediul computerelor şi cumpărarea de calupuri de bilete de către o singură persoană.  

Din 2005 se știe foarte puțin despre Ștefan Mandel, unii indicând faptul că se bărbatul se află în Vanuatu, o țară insulară situată în Oceanul Pacific de Sud. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel