9 trucuri prin care să recunoști care sunt cele mai gustoase fructe și legume

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ce să faci cu fructele și legumele cumpărate de la magazin, pentru a scoate toate „chimicalele"
Ce să faci cu fructele și legumele cumpărate de la magazin, pentru a scoate toate „chimicalele"

Unul dintre cele mai importante lucruri din viața unui om este o alimentație corectă și sănătoasă. Dar cum îți dai seama dacă produsele tale sunt chiar atât de bio și bune precum spun magazinele? Ei bine, citește câteva trucuri de pe vremea bunicilor care vă vor ajuta să cumpărați produse proaspete și sănătoase.

 

 

În lumea modernă, magazinele ne așteaptă la fiecare colț, iar varietatea de produse pe care ni le oferă este uriașă. Dar uneori acest lucru nu face decât să îngreuneze situația. S-ar putea să întâlnim un produs cu o dată de expirare întârziată sau să ajungem să cumpărăm fructe și legume necoapte sau fără gust. Partea bună este că poți evita toate aceste lucruri dacă știi sfaturile potrivite.

Măslinele

 

2. 9 trucuri ... (kier-in-sight-ulh5umlfbp8-unsplash.jpg)

 

Atunci când alegeți măsline, este mai bine să optați pentru cele cu semințe. Este bine să ții cont de această regulă deoarece, după îndepărtarea semințelor, măslinele sunt așezate pe un murat care intră înăuntru și poate face ca fructele să arate ca un piure. Mai mult, umbrește adevăratul gust al măslinelor atunci când intră înăuntru.

 

Curmale

 

3. -imagine fara descriere- (vd-photography-5t6d43cwocy-unsplash.jpg)

 

Curmalele proaspete pot fi zdrobite, dar nu prea mult și nici nu ar trebui să fie prea tari. Fructele uscate sunt cele mai bune atunci când arată cărnoase și au pielea ușor lucioasă. Nu ar trebui să aibă cristale de zahăr sau pete albe, deoarece prezența lor indică faptul că au început deja să se deterioreze.

 

Usturoi

 

4. 9 trucuri ... (team-voyas-viiye0qdryo-unsplash.jpg)

 

Dacă un vânzător declară că usturoiul pe care îl vinde este proaspăt, acesta poate fi testat printr-un miros ușor. Dacă mirosul este prea pronunțat, este posibil ca legumele să fie vechi sau să fi fost depozitate incorect. Mai mult, s-ar putea să înceapă să putrezească înăuntru.

 

Sfeclă roșie

 

5. 9 trucuri ... (emma-jane-hobden-lfxgx7snyfw-unsplash.jpg)

 

Când cumpărați sfeclă roșie, alegeți-le pe cele cu verdeață, deoarece vă va ajuta să identificați cu ușurință dacă leguma este proaspătă. Dar nu este întotdeauna posibil să găsiți astfel de sfeclă, motiv pentru care trebuie să vă asigurați că acordați atenție dimensiunii și rădăcinii legumei. Este mai bine să alegi o sfeclă mai micuță, fără prea mult păr pe coadă, altfel, riști să obții un produs dur, nedulce.

 

Avocado

 

6. 9 trucuri ... (gil-ndjouwou-cuev_otvsic-unsplash.jpg)

 

Orice pete pronunțate care diferă de culoarea principală indică faptul că ceva nu este în regulă cu fructul. Cel mai bine este să evitați avocado-ul cu pete închise la culoare, deoarece acesta este adesea un semn că procesul de putrezire a început. De asemenea, puteți pune presiune pe zona de lângă tulpină - dacă o puteți înțepa cu degetul, cel mai probabil fructul este prea copt.

 

Rodie

 

7. -imagine fara descriere- (mockup-graphics-xiwqblehfyo-unsplash.jpg)

 

Uneori, achiziționarea unei rodii se transformă într-o dezamăgire, deoarece se dovedește a fi palidă și acră în interior. Pentru a evita o astfel de situație, fiți atenți la următoarele: forma fructului nu ar trebui săaibă forma unui cerc perfect, ci mai degrabă să fie puțin colțuroasă. De asemenea cu cât fructul este mai neted, cu atât este mai vechi.

 

Lămâie

 

8. 9 trucuri ... (eggbank-ohnxxapid_k-unsplash.jpg)

 

În primul rând, o lămâie bună poate fi identificată după greutatea sa și grosimea coajei sale. Fructul poate să nu pară mare la prima vedere, dar ar trebui să fie greu. Pielea subțire și o gropiță acolo unde tulpina era odinioară, cu mini linii care radiază din ea, sunt semnul unei lămâi de top. Acestea arată că în fructe există un conținut ridicat de minerale.

 

Ouă de prepeliță

 

9. 9 trucuri ... (giorgi-iremadze-tbc0lwwmvsc-unsplash.jpg)

 

Atunci când alegeți ouă de prepeliță, în primul rând, asigurați-vă că verificați cu atenție starea cojii: aceasta nu trebuie deteriorată. Merită să ne amintim despre termenul de valabilitate: până la 30 de zile la temperatura camerei și până la 60 de zile la frigider. Dacă pachetul nu are o dată de fabricație, puteți identifica prospețimea ouălor după greutatea lor. Dacă un ou este puțin mai mic, înseamnă că ouăle de prepeliță (la fel ca și alte tipuri de ouă) au început deja să se usuce și ar fi bine să optezi pentru altele diferite.

 

Somonul

 

10. 9 trucuri ... (caroline-attwood-kc9kutsiflw-unsplash.jpg)

 

Oricât de surprinzător ar suna, peștele proaspăt nu ar trebui să aibă un miros de pește bine pronunțat. Dacă simțiți acest lucru, este posibil ca peștele să nu fie proaspăt.

Un alt semn de prospețime este culoarea. Peștii crescuți într-o fermă sunt de obicei de culoare roz deschis, în timp ce peștii sălbatici au în mod normal nuanțe mai închise. Dacă există pete gri sau maro pe suprafața peștelui, înseamnă că peștele a fost depozitat deja de ceva timp.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel