9 lucruri folositoare pe care nu știai că le poți face cu zahărul

Alexandra Curtache |
Data publicării:
9 lucruri folositoare pe care nu știai că le poți face cu zahărul
9 lucruri folositoare pe care nu știai că le poți face cu zahărul

Zahărul își merită cu adevărat locul de onoare în cămările din întreaga lume. Este indispensabil pentru îndulcirea băuturilor precum cafeaua și ceaiul și adaugă o aromă delicioasă prăjiturilor de casă. Dar știați că zahărul are și nenumărate utilizări practice casnice? De la vindecarea rănilor până la eliminarea dăunătorilor. 

Deși principalul motiv pentru utilizarea zahărului este gustul său dulce, zahărul are multe alte funcții care te vor ajuta prin casă. Iată 9 moduri utile în care nu știai că poți folosi zahărul.

 

1. Păstrează florile proaspete

 

2. -imagine fara descriere- (johanne-kristensen-ll8sptnumgm-unsplash.jpg)

 

Pentru a prelungi durata de viață a florilor proaspăt tăiate, combinați trei lingurițe de zahăr (care hrănește florile) cu două linguri de oțet (care stabilește nivelurile adecvate ale pH-ului). Dizolvați amestecul într-un litru de apă caldă și turnați-l în vază pentru aranjamente mai lungi.

 

2. Ajută la curățarea aparatelor de cafea

 

3. 9 lucruri ... (nathan-dumlao-xpsboajns2g-unsplash.jpg)


După o utilizare intensă, râșnițele de cafea tind să se murdărească și să miroasă. Măcinând un sfert de cană de zahăr în aparat, veți elimina boabele de cafea blocate, veți elimina excesul de uleiuri și veți reduce mirosul. Apoi, cu râșnița împrospătată, este timpul să savurați o ceașcă proaspătă de cafea!

 

3. Ține insectele la distanță

 

4. 9 lucruri ... (ben-rosett-nyugmv-sy6s-unsplash.jpg)

 

Când iei masa în aer liber, nimic nu te poate deranja mai tare, pe tine și pe oaspeții tăi, decât un roi de viespi, mai ales dacă ești alergic la dăunători. Prindeți insectele care bâzâie într-o capcană de casă folosind zahăr, apă și o sticlă de plastic.

 

4. Tratează înțepăturile de insecte

 

5. -imagine fara descriere- (eduardo-gorghetto-1m3qpft2e2u-unsplash.jpg)

 

Suferiți de o înțepătură de albină sau furnică? Aplicați o pastă făcută din părți egale de zahăr și apă pe ciupitură. Apoi lăsați soluția să stea timp de 20 de minute pentru a elimina iritația.

 

5. Te ajută dacă te frigi la limbă

 

6. -imagine fara descriere- (lena-myzovets-sy_j8ud1pno-unsplash.jpg)

 

Dacă ați luat vreodată o bucată mare de pizza fierbinte, înțelegeți disconfortul unei limbi arse. Calmează durerea ținând un cub de zahăr sau punând un praf de zahăr în gură; substanța dulce va atenua temporar durerea.

 

6. Este o capcană bună pentru gândaci

 

7. 9 lucruri ... (flo-1zfra1nnxkm-unsplash.jpg)

 

Gândacii înfiorători îți trimit fiori pe șira spinării? Umpleți capacele de la sticlele de plastic din casă cu părți egale de zahăr și bicarbonat de sodiu, apoi plasați-le prin diferite locuri pentru o eliminare ușoară. Deși nu este foarte rapidă, vei scăpa cu siguranță de gândaci.

 

7. Ajută la scoaterea petelor de iarbă pe haine

 

8. -imagine fara descriere- (jonas-weckschmied--n_uwpdus7e-unsplash.jpg)

 

Fie că ai niște copilași năzdrăvani care se murdăresc tot timpul, fie că ți s-a întâmplat chiar ție, petele de iarbă pot fi destul de greu de curățat. Din fericire, enzimele din zahăr pot descompune petele și pot face hainele tale să arate din nou noi. Pur și simplu combinați o jumătate de cană de zahăr cu o jumătate de cană de apă caldă pentru a forma o pastă, apoi aplicați-o pe zona pătată. Lasă zahărul să stea aproximativ o oră înainte de a spăla haina.

 

8. Face mâncarea să dureze mai mult

 

9. -imagine fara descriere- (ello-aeu9uzstcfs-unsplash.jpg)

 

Ați fost nevoit vreodată să aruncați un pachet de brânză sau un lot de fursecuri pentru că s-au stricat prea repede? Data viitoare, testați acest truc inteligent de economisire a alimentelor: adăugați câteva cuburi de zahăr într-un recipient de depozitare ermetic pentru a absorbi umezeala care cauzează mucegai.

 

9. Aprinde grătarul cu zahăr

 

10. -imagine fara descriere- (vincent-keiman-ul_m5dhtham-unsplash.jpg)

 

Imaginați-vă asta: ați cumpărat niște friptură pentru un grătar, dar a-ți realizat că nu mai aveți lichid de brichetă. Ca soluție rapidă, presară niște zahăr pe cărbuni și dă-le foc cu un chibrit. Zahărul se va aprinde rapid, iar tu te poți bucura de friptura mult așteptată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel