Ai exagerat cu sarea în mâncare? Nu o arunca! Trucuri fantastice pentru a remedia ciorba, piureul, aluatul, orezul sau carnea

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Ai exagerat cu sarea în mâncare Nu o arunca! Trucuri fantastice pentru a repara ciorba, piureul, aluatul, orezul sau carnea
Ai exagerat cu sarea în mâncare Nu o arunca! Trucuri fantastice pentru a repara ciorba, piureul, aluatul, orezul sau carnea

Ai ore în șir de când gătești și, când încerci preparatul, realizezi că ai pus prea multă sare. Nu vă faceți griji, asta ni se întâmplă tuturor la un moment dat, și de aceea la StiriDiaspora.ro vă spunem cum să remediați o masă sărată, folosind trucuri foarte practice care vă vor scoate din acea problemă culinară.

Desigur, reține că niciuna dintre tehnicile pe care ni le propunem nu elimină excesul de sodiu, ci doar te ajută să-i ascunzi gustul. Din acest motiv, vă recomandăm în prealabil ca de fiecare dată când gătiți un fel de mâncare, să aveți grijă la sare.

Citește și Nu mai arunca pâinea veche. Trucuri fabuloase și la îndemâna oricui ca să profiți la maximum. Uite ce poți face cu ea

De asemenea, atunci cand corectezi un preparat foarte sarat, adaugă puțin câte puțin ingredientul corector, pe măsura ce guști preparatul. Puteți, de asemenea, să scoateți o mică parte din el și să adăugați mai întâi corectorul. Acestea fiind spuse, vă invităm să aruncați o privire la trucurile noastre de desărare a diferitelor tipuri de alimente: tocănițe, fripturi, sosuri și multe altele.

 

Cum să eliminați excesul de sare din supă și tocăniță

 

Când exagerăm cu sarea într-o tocăniță sau supă, avem avantajul că acel conținut este în mare parte lichid, iar acest lucru ne permite o serie de posibilități foarte eficiente de a rezolva această problemă. Unele dintre trucurile pentru a repara o masă sărată sunt:

Scufundați o pâine veche veche în timpul procesului de fierbere

Pune-o în centrul oalei și asigură-te că pâinea nu se desface prea mult, pentru că mai târziu trebuie să o scoți (se lasă acolo 10-15 minute). Acest ingredient va absorbi o parte din sare, dar și o parte din lichid, așa că ar trebui să mai adăugați puțină apă sau bulion în preparat.

Adăugați un cartof în timpul gătirii

Tăiați un cartof în felii groase și adăugați în preparat. Gătiți-l timp de zece minute și îndepărtați-l cu o lingură.

Încorporați mai multă apă în preparat

Înainte, îndepărtați aceeași cantitate de lichid pentru a echilibra porțiile. Odată adăugată apa, gătiți preparatul până capătă textura dorită. Acest truc este printre cele mai bune, deoarece evită alterarea aromei inițiale a alimentelor, dar trebuie să îl aplici de la început.

Măriți cantitatea de ingrediente

Adaugă de două ori mai multe ingrediente fără a mai adăuga sare. Această procedură vă permite să echilibrați aroma.

Adăugați un ingredient dulce

Încercați o jumătate de linguriță de zahăr rafinat sau brun și, dacă mâncarea este încă prea sărată, adăugați un praf suplimentar până ajungeți la punctul dorit.

De asemenea, funcționează pentru a adăuga un îndulcitor natural, fie întreg, fie zdrobit. Poți folosi o prună uscată, o smochină naturală, un cartof dulce, o jumătate de măr sau altele. Dacă adaugi câteva dintre aceste ingrediente întregi, odată ce s-a terminat fiertul, scoate-le din preparat.

Se toarnă un produs acid

Puteți pune sucul de la o jumătate de lămâie, un strop de oțet, suc de roșii sau vin. Se amestecă ingredientul ales, până se integrează în preparat.

Dizolvați o linguriță de amidon de porumb în 1/4 de pahar de apă plată

Acest truc funcționează foarte bine, dar nu depășiți doza, deoarece preparatul va fi prea gros. Amintiți-vă, amidonul este un aliat pentru a reduce gustul sărat din preparate și nu se găsește doar în amidonul de porumb, ci și în cartofi, cartofi dulci, orez, paste etc.

Adăugați lapte sau smântână groasă

Acest truc funcționează bine în tocănițele cremoase. Trebuie doar să adăugați câteva linguri și să amestecați foarte bine.

Se toarnă sifon și lapte

Adăugați-le în părți egale și amestecați-le foarte bine. Dacă tocănița nu acceptă lapte în prepararea ei, folosiți doar sifon.

Vezi și Nu mai arunca zațul de cafea. Trucuri fabuloase cu acest excelent „deșeu” ca să economisești bani

 

Cum să repari un sos sărat

 

Dacă pregătești un sos și este foarte sărat, poți folosi oricare dintre trucurile pe care le-am menționat în prima secțiune, deși cel mai potrivit pentru tine va depinde de tipul de rețetă pe care o pregătești.

De exemplu, dacă faci un sos fiert și conține unt sau smântână, poți crește doar acel ingredient (dacă este unt, folosește-l fără sare).

Când vine vorba de alte sosuri, o modalitate bună de a reduce sarea este să adaugi oregano sau să dublezi ingredientele din rețetă.

 

Cum să repari o carne foarte sărată

 

Dacă vă întrebați cum să recuperați o friptură care a devenit foarte sărată, unul dintre următoarele trucuri ușoare vă va ajuta cu siguranță.

Tăiați exteriorul cărnii. Dacă ai verificat că interiorul nu este atât de sărat, aplică acest truc. Se servește apoi carnea cu sosul și acompaniamentul ei, având grijă ca acestea să conțină puțină sare, pentru a echilibra aromele.

Adaugă puțină aromă acrișoară sau dulce. Poți folosi oricare dintre urmatoarele ingrediente: suc de lămâie, oțet de mere, sau un strop de miere.

Adăugați legume în timp ce se gătește. În timpul gătitului, puneți în jur câțiva cartofi cruzi, morcovi și/sau cartofi dulci, fie întregi, fie tăiați în felii groase (prealabil curățați de coajă). În cazul în care este carne de pasăre, puteți pune și legumele înăuntru. Această tehnică nu numai că ajută la contracararea gustului foarte sărat, dar păstrează și suculența în carne.

 

Cum să repari legumele sărate

 

Ai gătit legume fierte și ai exagerat cu sarea? Clătiți-le cu apă atâta timp cât nu sunt prea moi. Aceeași procedură funcționează pentru legumele prăjite sau la abur. 

Încearcă și Trucuri pe care să le faci doar noaptea. Răzuiește un castravete și amestecă-l cu un albuș de ou. Îți vei mulțumi dimineața

 

Cum se reduce excesul de sare din aluatul de panificație

 

Excesul de sare din aluatul pentru pâine sau produse de patiserie întarzie procesul de fermentație și chiar îl poate opri. Nu uitați că drojdia de panificație are la bază microorganisme, care sunt inactivate atunci când intră în contact direct cu sarea.

În consecință, pâinea sau orice alt produs similar își pierde din volum, se închide excesiv și nu este foarte gustos. Dacă vi se întâmplă acest lucru, nu aruncați imediat aluatul, verificați mai întâi gustul acestuia. În funcție de cât de sărat este, aplicați una dintre următoarele soluții.

Mai adaugă puțin zahăr. Aromele dulci-acrișoare servesc la umbrirea prezenței sării. Acest truc funcționează pe aluaturi al căror exces de sare nu este atât de vizibil.

Dublați raportul dintre ingrediente. În acest fel, contracarezi gustul sării, deoarece aceasta va fi distribuită uniform în restul aluatului. În plus, veți obține mai multă pâine sau produse de patiserie. În plus, poate fi o idee bună să adăugați puțin mai multă drojdie în preparat, deoarece proporția de aluat este mai mare și poate că drojdia adăugată la început este deja inactivă din cauza sării.

Adăugați condimente sau brânză. Dacă aluatul nu este atât de sărat, adăugați oregano sau busuioc. În schimb, dacă este un aluat foarte sărat, puneți brânză fără sare și încă puțină drojdie. Rețeta va fi delicioasa!

 

Cum să recuperezi pastele foarte sărate

 

Ai pregătit un sos delicios, dar spaghetele sunt foarte sărate? Nu vă faceți griji, chiar acum vă vom învăța cum să recuperați pastele sărate fără prea multe complicații, aplicând unul dintre următoarele trucuri.

Apă rece. Pune pastele fierte într-o strecurătoare imediat după ce le-ai scos de pe foc. Clătiți-le cu apă rece direct de la robinet. Odată clătite, încercați câteva. Dacă vă place gustul, scurgeți pastele și serviți-le, dacă nu, repetați operațiunea. Amintiți-vă că apa rece încetinește și gătirea pastelor.

Serviți pastele cu brânză fără sare. Această opțiune echilibrează aromele și o puteți completa cu tehnica anterioară.

Adăugați lapte în paste. În funcție de ce sos puneți pe ele, puteți fie să puneți pastele în lapte pentru un timp și apoi să le scurgeți, fie să le amestecați pe toate și să le încălzești puțin până se evaporă laptele.

 

Cum să repari un orez sărat

 

Poate că orezul este cel mai greu aliment de reparat atunci când am mers prea departe cu sarea, datorită texturii sale. Dar nu vă descurajați, în bucătărie aproape totul are o soluție, așa că iată câteva trucuri bune pentru a repara orezul sărat deja gătit.

Clătiți orezul

Dacă este orez alb simplu, nimic altceva, atunci acest truc poate funcționa pentru tine. Tocmai când verifici că boabele sunt gata, verifică dacă este foarte sărat sau nu. Dacă este prea sărat, treceți-l imediat printr-o strecurătoare și clătiți-l rapid cu apă de la robinet.

Odată scurs, verificați aroma și repetați dacă este necesar, dar nu exagerați, deoarece această procedură poate afecta textura bobului. Folosind această tehnică, nu numai că elimini gustul sărat, ci și scurtezi timpul de gătire.

Citește și Amestecă trei linguri de cafea cu un strop de lapte și câteva picături de lămâie. Truc cu rezultat uimitor în doar câteva minute

Adăugați lămâie sau alt produs acid

Adăugați sucul de la o jumătate de lămâie sau un strop de oțet de mere și amestecați cu grijă. Evitați depășirea dozei, deoarece puteți modifica aroma originală a rețetei.

Turnați lapte dacă orezul este cremos

Ai preparat un orez cremos și este sărat. În acest caz, puteți adăuga 1-2 linguri de lapte.

Adăugați un cartof

Se adaugă bine spălat, crud și nedecojit, în timpul fierberii. Odată ce orezul este fiert, scoateți-l. Acest truc funcționează doar dacă îți dai seama la timp că orezul devine prea sărat.

 

Cum să repari un piure sărat

 

Nu aruncați piureul pentru că nu știți să reduceți sarea din el. Doar mai adăugați aceeași cantitate de cartofi, dar fără sare.

În plus, puteți adăuga puțin lapte. Va fi delicios!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel