Mănâncă aceste 10 fructe dacă vrei să slăbești rapid. Secretul celor mai buni nutriționiști

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Mănâncă aceste 10 fructe dacă vrei să slăbești rapid
Mănâncă aceste 10 fructe dacă vrei să slăbești rapid

Când vine vorba de slăbit, nu există doar un singur truc pentru a obține greutate pe care o vizați. O componentă majoră în pierderea în greutate este consumul de alimente potrivite. Așadar, mănâncă aceste 10 fructe dacă vrei să slăbești rapid.  

Mănâncă aceste 10 fructe dacă vrei să slăbești rapid și uită de toate restricțiile și dietele halucinante pe care le-ai tot citit. Consumul de fructe este una dintre cele mai sănătoase modalități de pierdere rapidă în greutate.

1. Ananasul

 

Numărul unu pe lista noastră cu cele mai bune fructe pentru pierderea în greutate este ananasul.

Ananasul este unul dintre cele mai comune și iubite fructe tropicale. Acesta conține tiamină, magneziu, vitamina B6, vitamina C, riboflavină, niacină, cupru, fier și acid folic, împachetate într-un singur fruct mare, maro și galben.

Ananasul, pe lângă pierderea în greutate, poate ajuta la o varietate de afecțiuni, inclusiv astm, diabet și boli de inimă.

De asemenea, s-a demonstrat că acest fruct îmbunătățește aspectul părului și al pielii, stimulează nivelul de energie, reglează tensiunea arterială și reduce riscurile anumitor tipuri de cancer.

Ananasul poate, de asemenea, să îmbunătățească fertilitatea, să ajute digestia și să vindece inflamațiile.

2. Bananele

 

Următoarele fructe pe lista noastră sunt bananele, o sursă excelentă de potasiu, vitamina B6, mangan, magneziu, magneziu, vitamina C, acid folic și proteine.

Cu toate aceste vitamine și substanțe nutritive, bananele sunt foarte bune pentru sănătatea generală și pentru afecțiuni specifice, de la crampe musculare la dureri de cap. Bananele topesc grăsimile, deoarece oferă un nivel ridicat de fibre alimentare, fiind în același timp sărace în calorii.

3. Pepene roșu

 

Unii cred că pepenele roșu conține prea mult zahăr pentru a fi considerat un fruct sănătos pentru pierderea rapidă în greutate, dar acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevăr.

Pepenele roșu, de unde și numele, are un conținut foarte mare de apă. De asemenea, conține o doză sănătoasă de aminoacizi, antioxidanți, licopen, potasiu, vitamina A, vitamina B6 și vitamina C. Fiind încărcat cu o variație mare de nutrienți, pepenele roșu este un fruct arzător de grăsimi foarte bun și răcoritor.

Pe lângă pierderea în greutate, consumul de pepene verde vă poate ajuta să vă mențineți hidratat, să vă îmbunătățiți sănătatea inimii, să reduceți stresul oxidativ și să reduceți inflamația.

Vezi și: Nu mai arunca coaja de portocală. 7 întrebuințări mai puțin cunoscute pe care nu le știai

4. Grapefruit

 

Numărul patru pe lista celor 10 fructe pe care trebuie să le mănânci dacă vrei să slăbești rapid este grepfruitul. Acest fruct citric subtropical subestimat este un unul dintre cei mai buni arzători de grăsimi din lumea fructelor, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Vanderbilt. Participanții la studiu au avut niveluri mai ridicate de nutrienți cheie, o creștere a colesterolului HDL (colesterolul bun) și o scădere a poftei de mâncare după consumul de grapefruit.

Pe lângă faptul că arde grăsimile, grepfrutul conține niveluri optime de vitamina C, licopen, potasiu, fibre și colină.

5. Perele


Perele sunt un alt fruct subestimat, mai ales atunci când vine vorba de pierderea rapidă în greutate.

Plin de proteine, fibre, potasiu, vitamina C, vitamina K și cantități mai mici de riboflavină, fier, calciu, magneziu, acid folic, cupru, antioxidanți și vitamina B-6, perele luptă împotriva radicalilor liberi, ajută digestia, detoxifică organismul și reduc riscul de diabet.

De asemenea, perele sunt formate în proporție de aproximativ 84% din apă, ajutând la menținerea moale a deșeurilor solide și ajutând organismul să elimine toxinele dăunătoare din organism.

Mănâncă aceste 10 fructe dacă vrei să slăbești rapid - citricele sunt aliatul tău

6. Lămâie

 

Probabil că unul dintre cele mai versatile fructe pentru pierderea în greutate este lămâia. Acest fruct acru conține niveluri ridicate de vitamina C, împreună cu cantități mai mici de tiamină, calciu, magneziu, cupru, acid folic și acid pantotenic.

Pe lângă alcalinizarea organismului și îmbunătățirea digestiei și a detoxifierii, lămâile pot susține sănătatea oaselor, pot crește absorbția fierului, pot preveni sau chiar dizolva pietrele la rinichi, pot spori imunitatea și sănătatea inimii și pot curăța pielea.

Dintre toate fructele pe care trebuie să le mănânci dacă vrei să slăbești rapid, lămâile sunt cele mai la îndemână. 

7. Căpșuni

 

Cu un conținut scăzut de carbohidrați și calorii, căpșunile sunt unul dintre fructele potrivite pentru pierderea rapidă în greutate. Sunt incredibil de sănătoase și nu vor crește glicemia. Acestea conțin fibre, antioxidanți, vitamina C, potasiu, acid folic, flavonoide și mangan.

În timp ce pierderea în greutate este un beneficiu puternic al căpșunilor, acestea îmbunătățesc, de asemenea, fluxul sanguin, ajută la o varietate de probleme cardiovasculare, oferă beneficii anti-îmbătrânire, ajută la hiperpigmentare și acnee și reduc colesterolul.

Căpșunile au fost dovedite prin cercetări că au o ofertă consistentă de alte beneficii pentru sănătate, de asemenea, inclusiv obezitatea, neurodegenerarea, cancerul, diabetul și sindromul metabolic.

Vezi și: Creme brulee, rețeta originală din doar 4 ingrediente. Cel mai popular desert franțuzesc

8. Portocală

 

Portocalele ajută nu doar la pierderea în greutate, ci și pentru a reduce riscurile de accident vascular cerebral, cancere, boli de ficat, diabet, hipertensiune arterială, probleme legate de piele și afecțiuni ale sănătății inimii. Portocalele sunt o sursă minunată de vitamina A, vitamina B, vitamina C, fibre, cupru, potasiu, calciu, printre alte vitamine și nutrienți.

Pe lângă aceste din urmă ingrediente, portocalele mai conțin peste 170 de substanțe fitochimice și peste 60 de flavonoide. Fiind unul dintre cele mai bune și mai sănătoase fructe existente, portocalele, ca și lămâile, sunt, de asemenea, foarte versatile în gătit, ceea ce le face un fruct ușor de consumat zilnic.

În ceea ce privește pierderea în greutate, portocalele ajută la crearea unui corp mai subțire și mai zvelt prin reducerea stresului oxidativ, prin scăderea nivelului de lipide din sânge și a nivelului de glucoză și prin faptul că ajută la sănătatea ficatului (și, prin urmare, la detoxifiere), potrivit American Chemical Society.

9. Papaya

 

Fructul de papaya este unul dintre cei mai buni arzători de grăsimi, însă contribuie și la sănătea inimii, digestie deficitare și inflamațiilor acute sau cronice. Se crede, de asemenea, că papaya are proprietăți anticancerigene.

Oferă antioxidanți, proteine, fibre, vitamina A, vitamina B9, vitamina C și potasiu, alături de urme de licopen; magneziu; calciu; și vitamina B1, B3, B5, E și K.

Deși este tropicală și foarte subestimată, papaya este o sursă incredibil de bogată de o varietate de vitamine și minerale cruciale pentru o siluetă sănătoasă în interior și în exterior.

10. Merele

 

Banalele mere, în special varietatea Pink Lady, sunt unul dintre cele mai bune fructe pentru pierderea în greutate având în vedere că oferă un nivel ridicat de fibre (care accelerează în mod natural digestia), puține calorii și sunt compuse în mare parte din apă. De asemenea, sunt destul de versatile în ceea ce privește modul în care sunt consumate.

Merele sunt, în plus, bogate în flavonoide și antioxidanți pentru a diminua potențial riscurile de boli de inimă, diabet, cancere și hipertensiune.

Un studiu a constatat că persoanele care au mâncat trei mere pe zi au avut rezultate mai bune în ceea ce privește pierderea în greutate și niveluri mai scăzute ale glicemiei.

 

Uită de dietele haotice și mănâncă aceste 10 fructe dacă vrei să slăbești rapid. Fructele pot oferi organismului tău vitamine, minerale, fibre și alte substanțe nutritive, ajutând totodată și la o pierdere rapidă în greutate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel