4 mituri comune despre cardurile de credit și adevărul din spatele lor

StiriDiaspora Team / 14 apr 2022, 10:10 Salveaza PDF Comentarii

Tot mai multe persoane apelează la un card de credit. Deși unii oameni apelează la credite din motive obiective, alții se lasă purtați de miturile privind necesitatea acestora. Însă, cardurile de credit pot fi instrumente utile atunci când sunt folosite în mod corespunzător și dacă datoriile sunt plătite la timp.  Iată, așadar, care sunt miturile din spatele cardurilor de credit, dar și când este necesar să apelezi la un card de credit, sau chiar la un credit rapid. 

Mituri comune despre cardurile de credit

1. Am nevoie de un card de credit pentru a da încredere băncilor

Multe persoane consideră, complet eronat, că posesia unui card de credit este un plus în ochii băncilor în momentul în care aplică pentru un credit mare, fie că îți doresc un credit pentru o mașină sau chiar pentru o casă.

Realitatea este cu totul alta. Pentru a te clasifica pentru un astfel de credit se ia în calcul salariul. În plus, este suficient ca doritorul să-și plătească facturile la timp și să fie la zi cu plata întreținerii. Un card de credit este adesea necesar, însă nu pentru acest scop.

2. Am nevoie de un card de credit pentru a închiria o mașină

În multe cazuri, cardul de debit te va acoperi dacă ai nevoie să închiriezi o mașină, fie că ești în țară, fie că ești în vacanță. Cu un card de debit poți face, în mare, aceleași lucruri ca și când ai avea un card de credit. 

De exemplu, poți utiliza cardul de debit pentru a închiria o mașină. Compania de închirieri auto va reține o anumită sumă pe card. Trebuie doar să te asiguri că ai această sumă disponibilă. Doar când nu ai banii necesari pe cardul de debit este necesar să garantezi cu un card de credit.  

3. Am nevoie de un card de credit pentru a economisi bani

Multe magazine vor oferi reduceri dacă faci cumpărăturile cu un anumit card de credit. Însă nu acesta este scopul pentru care băncile oferă carduri de credit. Acestea oferă carduri pentru că au de câștigat din dobânzi. Și, deși există multe persoane care plătesc la timp, există multe altele care nu fac acest lucru și atunci sunt încărcate cu dobânzi. Deci, da, poți face economii, însă doar dacă plătești la timp. 

4. Am nevoie de un card de credit pentru urgențe

Toată lumea se gândește să pună un ban deoparte pentru zile negre. Însă puțini pot face acest lucru având în vedere salariile mici din România și costurile mari. De aceea, multe persoane se gândesc că este bine să aibă la îndemână un card de credit pentru situațiile în care apar urgențe.

Însă, probabilitatea ca o urgență să apară este mică. În schimb, știind că poți apela la banii respectivi, poți fi tentat să faci cumpărături pe care altfel nu le-ai face.

Când ai nevoie cu adevărat de un card de credit

Cardul de credit este adesea necesar. Dar nu pentru motivele expuse mai sus. Poți apela la un card de credit, în următoarele situații:

1. Când ai cheltuieli importante, pe care nu le poți acoperi

Când ai nevoie de un nou frigider, de o mașină de spălat sau chiar de mobilă, poți apela la un card de credit. Acesta te poate ajuta să achiți produsele dorite și chiar poți alege produse mai bune, de calitate, care să aibă o durată de viață mai mare.

2. Când vrei să achiți avansul pentru nuntă

Achitarea avansului pentru restaurant poate fi costisitoare, mai ales pentru o nuntă mare. Dacă nu ai bani suficienți poți apela la un card de credit, urmând ca după eveniment să ai suficienți bani pentru a achita suma rămasă pentru restaurant, dar și pentru a acoperi creditul.

3. Pentru o vacanță

Dacă îți dorești să pleci într-o vacanță, dar nu ai banii necesari, poți apela oricând la un card de credit, mai ales că unele bănci îți oferă posibilitatea de a achiziționa sejururi avantajoase de la anumite agenții. Astfel, te poți bucura de vacanța visată și poți plăti sejurul în rate, în decurs de câteva luni sau chiar un an.

Ce poți face în caz de urgență

Se poate întâmpla să apară urgențe care necesită bani. De exemplu un tratament medical, o intervenție chirurgicală, etc. În acest caz poți apela oricând la un împrumut rapid. Sau chiar la un credit rapid. Acestea sunt eliberate pe loc și te ajută să plătești cheltuielile neașteptate fără să fie necesar să aștepți aprobarea unui credit clasic.

Creditele rapide, sau creditele nebancare, au fost create tocmai cu acest scop. În cazul unei urgențe, indiferent de tipul acesteia, o persoană poate aplica pentru un astfel de credit pe care îl obține pe loc. Acestea sunt accesibile populației largi. 

Aceste credite au, de regulă, o dobândă mai mare decât creditele bancare, dar condițiile de acordare a acestora sunt mult mai flexibile. Acest lucru se datorează faptului că au apărut pe piață pentru a putea acoperi cheltuieli neprevăzute și urgențele.

Dacă vrei să compari mai multe tipuri de credite rapide sau de împrumuturi rapide, poți face acest lucru pe Moneezy, o platformă internațională de comparare a creditelor nebancare. Platforma este disponibilă în peste 35 de țări din lume, iar utilizarea acesteia este gratuită și ușoară. Trebuie doar să alegi suma dorită și intervalul de creditare și ți se vor afișa ofertele de la mai mulți creditori.

Moneezy nu oferă creditele, ci este doar o platformă de comparare și informare.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy