26 de state din Europa au anunţat restricții pentru români. Noi măsuri drastice. Lista completă (FOTO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Berlinul impune noi restricții pentru cei care vin din România.

Nemții consideră că Bucureștiul, dar și 10 județe din țară sunt zone cu risc, asta după ce în urmă cu mai puțin de o săptămână, aveau deja o listă cu alte șapte județe. Așadar, dacă ați trecut prin locurile considerate periculoase, testarea pentru Covid-19 este obligatorie la intrarea în Germania. Și Grecia a anunțat că obligativitatea de a prezenta la granițe un rezultat negativ a fost prelungită până în 31 august.

Autoritățile din Germania au pus Bucureștiul și 27 de județe pe lista zonelor de risc. Ultimele incluse sunt Bacău, Brăila, Brașov, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Prahova, Vaslui și Vrancea. În urmă cu nici o săptămână, alte șapte județe au fost declarate zone periculoase. Este vorba despre Argeş, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți şi Timiş.

Toți cei care au fost în aceste județe trebuie să prezinte când intră în Germania un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau trebuie să accepte testarea gratuită, după ce au ajuns, în cel mult 72 de ore. Cine refuză riscă amenzi uriașe de până la 25.000 de euro.

 

Toți cei care intră în Grecia trebuie să prezinte un test negativ

 

Și autoritățile elene au anunțat că până pe 31 august toți cei care intră în Grecia, trebuie să prezinte un test negativ pentru infecția cu Covid -19, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii.

Începând cu 17 august, măsura li se aplică și celor care călătoresc în scopuri esențiale – serviciu, afaceri, vizită la medic - și care până acum erau scutiți. Formularul de localizare rămâne obligatoriu.

 

Elveția, carantină de 10 zile pentru români

 

Restricții au fost luate și de Elveția, care impune o carantină de 10 zile pentru cei care vin din România. Amenda pentru nerespectarea acestei decizii este de 10.000 de franci elvețieni.

Iar în Cipru nu mai sunt permise călătoriile în scop turistic, anunță Știrile PRO TV. Cei care vor să intre în țară, trebuie să solicite eliberarea unui permis special.

În prezent, sunt 26 de state din Europa care, în contextul pandemiei de Covid-19, au stabilit restricții pentru români.

2. Sursa foto (tari_cu_restrictii_pentru_romani_14_08_2020.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel