180 de români ajung azi în Germania, la sparanghel: „Vor fi cazați într-o cazarmă. Familiile vor locui împreună“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

180 de ajutoare românești de recoltare ar trebui să ajute la recoltarea sparanghelului și a căpșunilor în Turingia, pentru trei companii agricole.

Românii sunt așteptați să sosească pe aeroportul din Leipzig, luni seara târziu. Cei 180 de lucrători agicoli din România sunt transportați în Germania pentru a lucra la  trei companii agricole din Turing. 

Un prim avion este așteptat să aterizeze pe aeroportul din Leipzig, luni seară, după cum a declarat luni directorul general al Spargelhof Kutzleben, Jan-Niclas Imholze. Românii pleacă de pe aeroportul din Cluj, unde două avioane cu lucrători de recoltare pleacă în prezent în Germania în fiecare zi. Cele trei companii din Turing, inclusiv cultivatorii de căpșuni, s-au asociat pentru organizarea zborurilor.

Culegătorii de sparanghel așteptați la Leipzig vor fi testați pentru noul coronavirus chiar din aeroport, a spus Imholze. Acest lucru a fost convenit cu compania aeriană. Apoi lucrătorii români urmează să fie conduși în Turingia cu patru autobuze, cu maximum 25 de persoane așezate într-un singur rând în autobuz. Potrivit antreprenorului, muncitorii români vor fi cazați într-o cazarmă din cartierul Sömmerda, unde familiile pot locui împreună, iar cei care vin singuri vor avea camere single. Fiecare etaj are propria sa zonă sanitară.

Se presupune că toți aceștia vor intra inițial într-o carantină de două săptămâni, dar ar putea lucra în domenii în acest timp - ținând cont de regulile de distanță și de igienă. „Se formează grupuri de lucru de maxim zece persoane, care sunt răspândite pe câmpuri”, a explicat Imholze. "Nu iau legătura cu ceilalți", informează DPA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel