15 români folosiți ca sclavi în Spania, eliberați de autorități. Culegeau portocale pe câțiva euro pe lună

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Polițiștii spanioli au descoperit nu mai puțin de 15 de români ținuți sclavi de alți conaționali și trimiși la cules de portocale. 

Operațiune de amploare a autorităților spaniole din domeniul exploatării muncii și a traficului de persoane. Mai mulți agenți ai Gărzii Civile au descins ieri la o casă situată în Marbella și au eliberat 15 persoane care erau ținute în condiții greu de imaginat.

Cinci persoane de origine română au fost arestate, fiind acuzate că au înșelat victimele să vină pentru a lucra la cules de portocale. Potrivit anchetatorilor, membrii organizației criminale au păcălit compatrioți aflați într-o situație economică precară și apoi i-au adus la Castellón cu promisiunea unui salariu mare și condiții de viață decente.

Odată ajunși în Spania, oamenii erau puși să lucreze pe câțiva euro pe lună, restul de bani fiind opriți de "angajatori" pentru cazare. Culmea, cazarea însemna 10 persoane într-o cameră mizerabilă. Deși au existat în total cincisprezece victime la momentul intervenției, se estimează că sunt peste 70 de oameni păcăliți în acest fel.

Cei cinci români arestați urmează să fie aduși în fața justiției. Victimele vor primi asistență juridică și un traducător român.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel