125 de pasageri ai unei curse din Italia, testați pozitiv la aterizare. Ambulanțe aliniate în afara aeroportului pentru a-i lua pe infectați

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Deşi ar fi trebuit să prezinte un test COVID-19 negativ pentru a se îmbarca, aproximativ 70% dintre pasagerii unui zbor de la Milano la Amritsar au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus la sosirea în India miercuri după-amiază, relatează joi DPA.

La aterizare, cei 160 de adulţi aflaţi la bordul zborului au fost testaţi din nou şi 125 de teste s-au dovedit pozitive, potrivit mass-media indiene joi, citând oficiali. Cei 125 de pasageri pozitivi au fost imediat plasaţi în carantină instituţională, potrivit canalului de televiziune NDTV.

Aceștia se numărau printre cei 179 de pasageri ai zborului din Milano care a aterizat la Amritsar miercuri după-amiază.

India a raportat mai mult de 90.000 de cazuri joi - o creștere de aproape șase ori în ultima săptămână, despre care experții spun că este alimentată de varianta Omicron. Țara a înregistrat 325 de decese în ultimele 24 de ore, dar doar unul a fost legat de Omicron, au spus oficialii.

Rapoartele spun că doar copiii și bebelușii care călătoreau cu avionul au fost scutiți de testarea pentru Covid-19. Din cei 160 de pasageri testați, 125 s-au dovedit a fi pozitivi Covid-19.

Imaginile TV au arătat ambulanțe aliniate în afara aeroportului pentru a lua pasagerii infectați și mulțimile în afara porților de intrare.

 

Peste 200.000 de persoane au murit de COVID-19 în India

 

India a înregistrat în total peste 90.000 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, Mumbay, capitala financiară a ţării, înregistrând un record de la începutul pandemiei, cu 15.166 de noi contaminări într-o singură zi.

Experţii din domeniul sănătăţii care consiliază guvernul afirmă că varianta Omicron, detectată pentru prima dată în India în urmă cu cinci săptămâni, se află la originea unei puternice recrudescenţe a contaminărilor în centrele urbane.

Mulţimi de oameni s-au adunat la mitinguri politice în vederea scrutinului de luna viitoare în Uttar Pradesh, statul cel mai populat din India, cu peste 200 de milioane de locuitori, şi bastion important al partidului naţionalist hindus aflat la putere, Bharatiya Janata Party (BJP).

Premierul Narendra Modi a traversat oraşe-cheie pentru a inaugura proiecte de infrastructură şi a participa la ritualuri religioase hinduse în susţinerea guvernului statului.

Mai multe oraşe au impus o interdicţie de circulaţie şi mai multe partide şi-au anulat mitingurile electorale, în faţa riscului de creştere exponenţială a contaminărilor.

„Din cauza îngrijorărilor suscitate de numărul în creştere a cazurilor de COVID-19, toate (...) mitingurile partidului au fost anulate”, a declarat Ashok Singh, purtător de cuvânt al Congresului, un partid de opoziţie.

O altă grupare de opoziţie a anunţat că va desfăşura de acum încolo o campanie virtuală, în timp ce BJP a anunţat un miting prevăzut să aibă loc joi la Noida, oraş-satelit al New Delhi, lovit de un val de COVID-19.

Prim-ministrul statului Delhi, Arvind Kejriwal, a anunţat săptămâna aceasta că a contractat COVID-19, după ce a participat la mai multe mitinguri politice pentru alegerile municipale din oraşul Chandigarh.

Peste 200.000 de persoane au murit de COVID-19 în India în perioada aprilie-iunie 2021, când epidemia dus la supraaglomerarea spitalelor, crematoriilor şi cimitirelor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel