12 români, arestați preventiv. Au câștigat un milion de dolari din proxenetism

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Român răpit de ruși în Portugalia, salvat de poliție după trei zile de captivitate
Român răpit de ruși în Portugalia, salvat de poliție după trei zile de captivitate

Un număr de 12 persoane au fost arestate preventiv pentru constituirea unor grupuri infracţionale organizate şi pentru proxenetism, obţinând din aceste activităţi ilegale aproximativ un milion de dolari. Arestările au fost făcute în urma a zece percheziţii domiciliare efectuate în oraşul Măcin, a informat miercuri Poliţia Română.

 

 

Descinderile au fost făcute în cadrul unei acţiuni ce vizează destructurarea a trei grupuri organizate de proxeneţi. "La data de 19 aprilie a.c., poliţişti Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Tulcea, au efectuat 10 percheziţii domiciliare, în oraşul Măcin, judeţul Tulcea, în cadrul unei acţiuni ce vizează destructurarea a 3 grupuri infracţionale organizate, specializate în comiterea infracţiunilor de proxenetism", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit sursei citate, din cercetări a reieşit că, în perioada 2011 - 2021, 18 persoane ar fi constituit trei grupuri organizate, în scopul comiterii infracţiunii de proxenetism, determinând tinere să practice prostituţia în străinătate. Din aceste activităţi suspecţii au obţinut aproximativ 1.000.000 de dolari, bani cu care ar fi construit mai multe case în oraşul Măcin şi ar fi achiziţionat automobile şi alte bunuri.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate şi indisponibilizate cinci autoturisme, 25.000 de euro, telefoane mobile, precum şi documente. "La data de 19 aprilie a.c. s-a dispus reţinerea a 12 persoane, iar în cursul zilei de ieri, Tribunalul Tulcea a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile faţă de acestea", a informat IGPR. Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de Brigada Operaţiuni Speciale Constanţa, Serviciul Operaţiuni Speciale Tulcea, Unitatea Teritorială de Analiza Informaţiilor Constanţa şi Biroul de Analiza Informaţiilor Tulcea. La acţiune au participat şi lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale Tulcea. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel