Spania. Minoră româncă, vândută cu 4.000 de euro. Cele două familii arestate susțin că doar i-au aranjat nunta

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. Minoră româncă, vândută cu 4.000 de euro. Cele două familii arestate susțin că i-au aranjat nunta
Spania. Minoră româncă, vândută cu 4.000 de euro. Cele două familii arestate susțin că i-au aranjat nunta

Cele trei persoane arestate în A Coruña și altele patru din Córdoba neagă că au vândut minora și că aceste căsătorii sunt tradiționale în cultura lor. Mai mult, cei implicați susțin s-a plătit o sumă pentru zestre și ceremonia care urma să aibă loc.

Cele trei persoane arestate, doi bărbați și o femeie, în A Coruña, acuzate că au vândut o minoră de doisprezece ani pentru a plăti o datorie de 4.000 de euro, au declarat, în fața instanței, că, de fapt, este vorba despre o căsătorie tradițională în cultura lor. 

Aceștia au explicat că familia minorei a dat o sumă de bani drept zestre și pentru a acoperi costurile nunții, care a avut loc în Córdoba, orașul în care locuiau fata și familia ei. Corpul Național de Poliție a  raportat, pe 19 aprilie, arestarea a patru persoane, inclusiv pe mama fetei și partenerul ei. În cadrul aceleiași operațiuni, au fost reținute șapte persoane, romi de naționalitate română, care au fost aduse în fața justiției și, ulterior, au ajuns în închisoare. Cele șapte persoane sunt acuzate de trafic de persoane, sechestrare și abuzuri sexuale continue, scrie diariodemallorca.es. 

Reamintim că, în urma unei operațiuni, desfășurată, săptămâna trecută, de Brigada Provincială a Poliției Judiciare din localitatea A Coruña a Cartierului General al Poliției Naționale din Galiția, o minoră româncă a fost găsită pe Calle de la Torre, în cartierul Monte Alto din Coruña. În cadrul operațiunii, 7 persoane au fost arestate, potrivit unor surse din anchetă, inclusiv tânărul pentru fusese cumpărată minora. Toate persoanele arestate erau conștiente de ceea ce făcuseră.  

 

Minora, găsită în stare de șoc

 

Agenții de poliție au salvat o fetiță de 12 ani, de origune română, care fusese vândută cu 4.000 de euro, unei alte familii care dorea să o căsătorească. Cel care urma să fie viitorul ei soț, de origine română și el, are 18 ani. Poliția Națională a eliberat-o pe minoră. Faptele s-au petrecut în orașul A Coruña. Când agenții Poliției Naționale au intrat în casă, fata a început să plângă, fiind în stare de șoc. La a o lună de la răpire, minora a realizată că a fost eliberată. Trecuseră cel puțin 30 de zile de când o parte din familia minorei, de doar 12 ani, de origine română, a decis să o vândă cu 4.000 de euro. Familia fetei s-a înțeles cu cea a tânărului de 18 ani, ca cei doi să se căsătorească. După acordul celor două familii, rudele mirelui au luat-o pe fată cu ei în orașul A Coruña, scrie EL ESPAÑOL.

 

citeste si: Spania. Minoră româncă, vândută cu 4.000 de euro, pentru a se căsători cu un tânăr de 18 ani

 

Potrivit surselor anchetei, forțele de ordine au fost informate despre vânzarea minorei pentru suma de 4.000 de euro.  Agenții au început să investigheze cazul și să adune informații din trei orașe spaniole. Unul dintre ei a fost A Coruña, oraș în care au localizat-o de minoră și, în cele din urmă, și au reușit să o elibereze.  În interiorul proprietății, spun anchetatorii, erau mai multe persoane, printre care cea care o ținea pe răpită pe minoră. 

La fața locului, agenții au mai găsit o altă fată 15 ani, cu un copil. După ce a primit un consult medical, minora a fost transferată la un centru social. Agenții care au eliberat-o spun că fata s-a liniștit și că ar vrea să se întoarcă membrii familiei sale care nu au fost de acord cu vânzarea sa.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel