Zurich, Paris și Hong Kong - cele mai scumpe orașe din lume

Ecaterina Dumitrescu |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit săptămânalului The Economist, Zurich, Paris și Hong Kong sunt acum cele mai scumpe orașe din lume. Zurich, care era pe locul cinci în aprilie 2019, preia conducerea alături de Paris și Hong Kong. Aceste orașe detronează Singapore și Osaka. Geneva urcă de pe locul zece până la locul șapte. Mai nou, orașele elvețiene figurează într-o poziție proeminentă în clasamentul global al costului vieții.

Noul raport al The Economist examinează efectele pandemiei asupra costului vieții și se bazează pe prețurile a 138 de bunuri și servicii din 130 de orașe importante din întreaga lume.

Aceeași publicație explică această creștere a costurilor vieții în Europa față de consolidarea monedelor europene în fața dolarul. Prețurile au fost, de asemenea, influențate de problemele de aprovizionare legate de pandemie, impozite și subvenții și modificările preferințelor consumatorilor. Prețurile bunurilor de consum esențiale au suportat criza mai bine decât cele ale bunurilor neesențiale. Dintre cele zece categorii de bunuri examinate în raport, tutunul și articolele de divertisment au înregistrat cele mai mari creșteri de preț de anul trecut. Prețul îmbrăcămintei este cel care a scăzut cel mai mult.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel