Ziua Produsului Românesc, la Berlin. Noua lege vizează diaspora

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
mâncare
mâncare

Autorităţile române vor să organizeze în toamna acestui an, la Berlin, evenimentul 'Ziua Produsului Românesc'.

Anunțul a fost făcut de Dănuţ Păle, vicepreşedintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor.

'La noi, la comisia de agricultură, se plămădesc destul de multe legi care vin să vă sprijine, sperăm noi, nu să vă încurce. Mi-aş dori foarte mult ca reprezentanţii dumneavoastră să fie prezenţi la discuţiile din comisie, când se creionează proiectul legislativ. E un paradox: după ce apare legea, toţi avem idei, toţi ne dăm seama cât de încurcată e legea, dar nimeni nu intervine atunci când aceasta e postată în dezbatere publică sau foarte puţini intervin, să aducă amendamente sau să spună lucrurilor pe nume. O lege care a fost dată în Parlament şi care fost votată este legea care face trimitere la produsul românesc. Am vrea ca pe 10 octombrie 2018 să organizăm la Berlin Ziua Produsului Românesc. Asta este o provocare şi cred că mulţi de aici ar trebui să fie prezenţi la eveniment. Sunt convins că vom avea atâta inteligenţă, pentru că ne-ar costa mai puţin să promovăm pe această cale produsul românesc decât să dăm bani pe anumite reclame care nu sunt vizibile. Aducând acolo, la ambasadă, capitalul german şi oamenii interesaţi, chiar dacă succesul nu va fi 100%, dar este un început', a spus Păle.

Autorităţile de la Bucureşti sunt în dialog cu Comisia Europeană

Potrivit deputatului, la ora actuală autorităţile de la Bucureşti sunt în dialog cu Comisia Europeană pe tema prezenţei produsului românesc în hipermaketuri, în proporţie de 51%. 'La ora actuală, suntem în dialog cu Comisia Europeană vizavi de produsul românesc prezent 51% în hipermarketuri. Este un dialog cu Comisia, nu este uşor să-i facem să înţeleagă sperăm, în final. Am trimis săptămâna trecută ultima comunicare să înţeleagă totuşi că produsele proaspete trebuie să fie prezente pentru că astfel se asigură sănătatea oamenilor. O altă lege care este în dezbatere este Legea 17, cea care face trimitere la amendarea legislaţiei privind vânzarea terenurilor aflate în extravilan din România. A fost o discuţie săptămâna trecută, în dezbateri generale', a menţionat oficialul.

Pe de altă parte, vicepreşedintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor a subliniat că, deşi există legislaţia prin care sunt acordate facilităţi celor care se asociază în domeniul agricol, 'nu reuşim să depăşim psihoza comunistă cu cooperativele agricole de producţie'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel