Ziua Copilului: 1 Iunie 2021, celebrat de Google cu un doodle special

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
1 Iunie 2021 - Doodle Google
1 Iunie 2021 - Doodle Google

Astăzi este Ziua Internațională a Copilului, iar google s-a gândit și anul acesta să ne reamintească de această zi specială cu un doodle deosepbit, dedicat zilei de 1 Iunie 2021.

Ca de fiecare dată când e o sărbătoare importantă, Google nereamintește acest lucru într-o formă specială, printr-un doodle. Astăzi, pagina de căutare a motorului Google îmbracă, de 1 iunie, culori speciale: Un „Google“ scris cu cretă clorată, pe asfalt.

Ziua Copilului a început în a doua duminică a lunii iunie, în 1857, datorită reverendului Dr. Charles Leonard, pastor al Bisericii Universaliste a Răscumpărătorului din Chelsea, Massachusetts: Leonard a organizat un serviciu special dedicat și pentru copii. Leonard a numit această zi Ziua trandafirului, deși a fost mai târziu numită Duminică de flori și apoi Ziua Copilului.

Ziua Copilului: 1 Iunie

 

Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. 

În fosta URSS și în țările care i-au fost state satelit, data este 1 iunie, prima zi de vară în Emisfera Nordică. O parte din restul țărilor adoptă alte date. În România este sărbătorită în data de 1 iunie.

În şedinţa Secretariatului CC al Partidului Muncitoresc Român de la 22 martie 1950, la primul punct pe ordinea de zi figura şi "organizarea Zilei Internaţionale a Copilului". 1950 a fost primul an când copiii români au fost sărbătoriţi la 1 iunie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel