Zelensky: „Trebuie să vorbesc cu Putin. Sunt gata să discut toate problemele. Nu există altă cale de a opri războiul“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Volodimir Zelenskyy a declarat că este gata să discute cu Vladimir Putin, în condiții de egalitate, despre orice problemă care deranjează autoritățile ruse. Președintele Ucrainei a făcut aceste afirmații în această seară, la întâlnirea cu presa străină.

Președintele Ucrainei a declarat că este gata să discute cu Putin toate chestiunile, inclusiv despre presupusa problemă a limbii ruse în Ucraina și despre statutul Donbassului.

După cum a raportat UNIAN, președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy l-a îndemnat anterior pe președintele rus Vladimir Putin să se așeze la masa negocierilor. 

 

Zelensky: „Trebuie să vorbesc cu Putin. Sunt gata să discut toate problemele. Nu există altă cale de a opri războiul“

 

"Trebuie să vorbesc cu Putin. Nu există altă cale de a pune capăt războiului. De aceea am curajul de a face acest lucru. 

Sunt o persoană deschisă și cunosc toate întrebările pe care președintele Putin, echipa sa și ministrul de externe le ridică. Cred că este necesar să vorbim fără imagine, fără condiții - doar să vorbim ca băieți și ca oameni.

Sunt gata să discut toate întrebările, le înțeleg foarte bine. Despre Ucraina, despre limba sa, despre problemele limbii ruse, așa cum se spune, chiar dacă nu le văd - sunt gata să vorbesc și eu. Despre Donbasul ocupat sau neocupat. Despre "DPR", "LPR", despre tot ceea ce se întâmplă“, a declarat Volodimir Zelensky în fața mass-media străine. 

Președintele Ucrainei a spus că, înainte de președinție și înainte de război, a fost o persoană populară în Belarus, Kazahstan și Rusia, așa că, în cuvintele sale, "înțelege foarte bine mentalitatea acestor oameni". 

„Suntem pregătiți pentru asta. Vrem pace“

 

"Știu unde suntem la fel, unde există diferențe și unde putem găsi aceste sau alte puncte pentru a nu ne certa, ci pentru a începe pacea. 

Suntem pregătiți pentru asta. Vrem pace. Nu vorbiți cu noi ca și cum am fi o țară de alt fel, o altă planetă. 

Dacă vom vorbi ca ființe umane și pe picior de egalitate, vom lăsa deoparte toate problemele de "nesiguranță" sau cum vor să le numească ei. Și vom rezolva toate problemele", a completat Zelensky.

Zelensky a subliniat că el și lumea ar trebui să vorbească cu Putin.

"Cred că trebuie să discutăm fără insulte, fără condiții. Să vorbim doar ca oameni, ca bărbați. Acest lucru este foarte important. Dacă este posibil, pentru că nu știu ce are acum, pentru că, judecând după pașii lui, există întrebări", a spus Zelensky.

Zelesky a reiterat ideea că Ucraina este pregătită pentru negocieri și dorește pace, potrivit UNIAN.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel