Zelensky: Putin se află într-o bulă informațională, el însuși poate pune capăt războiului

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a afirmat, într-un interviu pentru ABCnews că Putin se află într-o „bulă informațională“, și că el însuși poate pune capăt războiului.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski consideră că liderul rus Vladimir Putin se află într-o bulă informațională. El a declarat acest lucru într-un interviu acordat ABC News.

Potrivit lui Zelensky, Putin poate pune capăt războiului pe care îl poartă în Ucraina: "Putin se află într-o bulă informațională, el poate pune capăt războiului pe care l-a început singur", a declarat președintele ucrainean.

Zelensky a mai adăugat că oamenii care l-au ales nu sunt pregătiți pentru capitulare și ultimatumuri.

Anterior, președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy a subliniat că Ucraina va insista asupra negocierilor cu Rusia până când se va găsi o modalitate de a le spune ucrainenilor cum vom ajunge la pace.

Zelensky: Putin se află într-o bulă informațională

 

În interviul acordat de la palat pentru ABC News, Zelensky a făcut din nou apel la Statele Unite să impună o zonă de interdicție aeriană. 

El a vorbit cu Joe Biden, sâmbătă seară, timp de 40 de minute și a insistat pe această temă cu liderul american. 

O astfel de măsură ar însemna ca avioanele de luptă ale Statelor Unite și ale aliaților săi din NATO să patruleze în spațiul aerian deasupra Ucrainei și să doboare orice avion rusesc care intră - punând efectiv Occidentul în război cu Rusia.

Zelensky, întrebat despre îngrijorarea exprimată pe scară largă cu privire la această escaladare dramatică, a înlăturat temerile și a insistat că aceasta este cea mai bună modalitate prin care SUA pot ajuta Ucraina. 

Zelensky cere intervenția NATO: „Ne bombardează, trimit rachete, elicoptere, avioane de luptă“

 

„I-am spus că, pentru noi, cel mai important lucru astăzi este securitatea aeriană“, a declarat Zelensky. „Nu putem permite Rusiei să fie activă doar acolo, pentru că ne bombardează, trimit rachete, elicoptere, avioane de luptă - o mulțime de lucruri“.

Așezat la biroul său din palatul prezidențial, Zelensky a spus că a simțit că Biden și SUA puteau face mai mult.

SUA și aliații săi din NATO au trimis până în prezent 17.000 de rachete antitanc în Ucraina, ca parte a unui pachet de ajutor de 350 de milioane de dolari convenit la 26 februarie - a doua zi a conflictului. 

Cu toate acestea, Zelensky a spus că se poate face mai mult: „Sunt sigur că președintele poate face mai mult. Sunt sigur că poate. Și mi-ar plăcea să cred că (n.r NATO) este capabil să facă asta“, a mai spus Zelensky.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel