Zelenski: Riscurile de a pune capăt tuturor negocierilor cu Rusia sunt foarte mari

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Președintele Volodymyr Zelenski spune că există riscuri mari de încheiere a oricăror negocieri cu partea rusă, a spus el în timpul unui interviu acordat presei poloneze.

"Riscurile ca orice comunicare (cu rușii - n.r.) să fie complet oprită sunt foarte mari.

Este din cauza consecințelor pe care Rusia le lasă în urmă, indiferent unde se află, dar sunt aproape identice. Se pare că au o metodologie de ucidere și acționează în același mod în unele sau alte teritorii pe care noi le ocupăm și le vedem".

Potrivit președintelui, procesul de negocieri cu partea rusă este "foarte bine stabilit".

"Pentru că prezența și dialogul în format video al reprezentanților delegației este la un anumit nivel. Ei vorbesc, ridică unele probleme. Dar... dacă mă interesează opinia părții noastre, a delegației noastre, ne interesează ceea ce au pregătit diplomații și negociatorii noștri, nu aș vrea să jucăm în acest teatru politic al unui singur actor. Acolo se vorbește despre ceva, dar noi știm că o singură persoană decide totul", s-a arătat convins președintele.

Zelenski: Riscurile de a pune capăt tuturor negocierilor cu Rusia sunt foarte mari

 

În opinia sa, doar negocierile directe între președinții Ucrainei și Rusiei sunt necesare pentru a rezolva problemele importante.

"Când confirmă ceva, de exemplu, schimbul - nu cred. Ei confirmă un fel de schimb civilizat de replici și apoi ceva se rupe. O dată, de două ori, de trei ori. Acest lucru ne spune că au o singură persoană la conducere. Astfel, doar negocierile directe și acordurile directe cu privire la ceva vor fi puse în aplicare. Aceasta este convingerea mea și înțelegerea mea reziduală a întregului proces", a declarat Zelenski

Mai mult: anterior, Zelenski i-a avertizat pe ruși că Ucraina se va retrage din toate procesele de negociere dacă trupele ucrainene din Mariupol vor fi anihilate de bombardamente sau dacă va fi organizat un așa-numit "referendum" pe terenul ocupat în regiunea Kherson.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel