Zelenski, furios pe Europa. Mâna sa dreaptă: "Armele întârzie prea mult"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Un consilier al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că armele din Europa întârzie „prea mult".

Un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că transferul de arme din țările europene către Ucraina durează „prea mult", potrivit Sky News.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Mykhailo Podolyak a spus că Ucraina nu a primit încă armele solicitate și a îndemnat țările să trimită echipamente „acum".

La începutul săptămânii, consilierul ucrainean a adus un omagiu trupelor care apără portul Mariupol, aflat sub asediu în sudul țării, dar a recunoscut că acestea au rămas fără provizii.

„Se luptă sub bombe pentru fiecare metru de oraș. Ei fac (Rusia) să plătească un preț exorbitant", a explicat Mykhailo Podolyak, conform Mediafax.

O uzină militară din Kiev, distrusă de ruși

 

Problemele cu armamentul se agravează pentru armata ucraineană pentru că multe uzine au de suferit de pe urma bombardamentelor. 

Chiar azi, o uzină militară care produce în special tancuri a fost vizată de un bombardament al forţelor ruse în suburbiile Kievului, capitala Ucrainei, făcând un mort şi mai mulţi răniţi, potrivit autorităţilor, citate de France Presse.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a indicat pe Telegram că o persoană a fost ucisă şi "mai multe" spitalizate după această lovitură asupra districtului Darnîţki.

"Forţele noastre de apărare aeriană fac tot posibilul să ne protejeze, dar inamicul este viclean şi nemilos", a scris el.

Kliciko a cerut din nou locuitorilor care au părăsit oraşul să nu se întoarcă şi să rămână într-un "loc sigur".

Ministerul Apărării rus a confirmat că a vizat o uzină de echipamente militare din Kiev, asigurând că a lovit-o cu "arme aer-sol de înaltă precizie, cu rază lungă de acţiune".

Nava Moskva, scunfundată de Ucraina



Vineri, un atac rus a lovit o uzină din regiunea Kiev ce produce rachete Neptun despre care armata ucraineană a spus că le-a folosit pentru a lovi crucişătorul rus Moskva.

Tirurile ruse asupra regiunii Kiev au scăzut de la sfârşitul lunii martie, când Moscova şi-a retras trupele din jurul capitalei, anunţând că doreşte să-şi concentreze ofensiva asupra estului Ucrainei.

Însă Rusia a ameninţat vineri că îşi va intensifica atacurile asupra Kievului după ce a acuzat Ucraina că a bombardat sate situate pe teritoriul rus, aproape de graniţa cu Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel