După plecarea liderilor europeni din capitala Ucrainei, preşedintele Volodimir Zelenski a povestit cum au reacţionat aceştia când au auzit sirenele ce anunţau un posibil raid aerian.
Potrivit lui Zelenski, "nimeni nu s-a speriat, iar asta ne-a inspirat şi mai mult să fim cât mai bine determinaţi şi să negociem de dragul intereselor noastre, de dragul tuturor ucrainenilor şi de dragul tuturor din Europa".
Preşedintele ucrainean a mai menţionat că liderii statelor europene înţeleg că negocierile dintre Ucraina şi Rusia nu sunt reluate doar din cauza poziţiei agresorului.
Zelenski, despre reacțiile lui Iohannis, Macron, Scholz şi Draghi când au auzit alerta de raid aerian la Kiev
"În general, impresia mea despre întâlnire este pozitivă. Toţi liderii înţeleg de ce nu au loc acum negocieri pentru a pune capăt războiului. Exclusiv din cauza poziţiei Rusiei, care încearcă doar să intimideze pe toată lumea din Europa şi să continue distrugerea statului nostru. Ruşii nu vor să caute calea spre pace. Agresorul trebuie, în primul rând, să decidă singur că războiul trebuie să se încheie. Vom continua să luptăm până garantăm statului nostru securitate deplină şi integritate teritorială" - a subliniat Volodimir Zelenski, citează Rador, care titrează Korrespondent.
Preşedintele Volodimir Zelenski a descris vizita de ieri, de la Kiev, a liderilor Franţei, Germaniei, Italiei şi României drept o zi istorică pentru ţara sa.
Ucraina se bucură de sprijinul a patru state europene puternice, a spus Zelenski în discursul său video de aseară, adăugând că ţara sa este acum mai aproape de Uniunea Europeană decât oricând de la independenţa sa.
Comisia Europeană urmează să dea publicităţii astăzi o evaluare privind acordarea statutului de candidat la aderarea Ucrainei, un pas cheie în procesul îndelungat de obţinere a calităţii de membru cu drepturi depline. Emmanuel Macron, Olaf Scholz, Mario Draghi şi Klaus Iohannis au anunţat că susţin acordarea imediată a acestui statut pentru Ucraina şi că vor sprijini în continuare Kievul cu fonduri şi arme pentru a rezista invaziei ruseşti.
Anterior, Kremlinul îşi exprimase speranţa că cei patru lideri europeni nu vor decide să livreze alte arme, apreciind că acest lucru nu ar face decât să producă şi mai multă distrugere în Ucraina
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News