Zelenski: Comunitatea internațională, în special ONU, nu ajută suficient

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Comunitatea internațională, în special Organizația Națiunilor Unite, nu ajută suficient, spune președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Vorbind, miercuri, în fața parlamentului japonez, președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a plâns de comunitatea internațională care nu ajută suficient, în special Organizația Națiunilor Unite, anunță Sky News.

El a mai spus că forțele rusești din zona Cernobîl folosesc zona pentru a se pregăti pentru noi atacuri. Luptele în unele zone sunt atât de grave, încât oamenii nu-și pot îngropa rudele moarte.

În ultimele săptămâni, Zelenski s-a adresat unui număr de politicieni internaționali, iar miercuri va vorbi în fața Adunării Naționale franceze, potrivit Mediafax.

Forțele rusești de la Cernobîl pregătesc noi atacuri, susține Zelenskyy - în timp ce Moscova avertizează că misiunea de menținere a păcii poate duce la o "ciocnire directă" cu NATO

Președintele american Joe Biden, care s-a angajat să evite provocarea "celui de-al treilea război mondial", se află în drum spre Europa, unde este posibil să anunțe noi sancțiuni împotriva Rusiei, în condițiile în care ofensiva Moscovei în Ucraina este acum blocată, orașele ucrainene sunt bombardate, iar portul asediat Mariupol este în flăcări.

Zelenski: Comunitatea internațională, în special ONU, nu ajută suficient

 


„Luptele sunt atât de grave în unele zone încât oamenii nu-și pot îngropa rudele decedate“, a declarat președintele Ucrainei, în timp ce a afirmat că forțele rusești folosesc zona de excludere de la Cernobîl pentru a pregăti noi atacuri.

Armata rusă a pus mâna pe centrala dezafectată la începutul războiului. Zona de excludere este zona contaminată din jurul centralei, locul unde a avut loc cea mai gravă topire nucleară din lume în 1986.

Volodymyr Zelenskyy a lansat avertismentul său - fără a cita nicio dovadă - în timpul unui discurs prin intermediul unei legături video în parlamentul japonez în această dimineață și și-a reînnoit apelurile pentru sancțiuni mai dure împotriva Rusiei. El nu a oferit detalii despre atacurile pe care susține că Moscova le pregătește.

Acest lucru vine în contextul în care ministrul rus de externe Serghei Lavrov a avertizat împotriva propunerilor poloneze privind o nouă forță de menținere a păcii în Ucraina cu mijloace de apărare, spunând că aceasta ar putea duce la o "ciocnire directă între forțele armate ruse și cele ale NATO, pe care toată lumea nu numai că a încercat să o evite, dar a spus că nu ar trebui să aibă loc în principiu".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel