Zelenski: Am eliberat peste 1.000 de km pătrați din teritoriul Ucrainei de la începutul lunii septembrie

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat, joi seară, în discursul adresat naţiunii, că peste 1.000 de kilometri pătraţi au fost eliberaţi de sub ocupaţia forţelor ruse la începutul lunii septembrie,

"Am ţinut astăzi o nouă şedinţă a Statului Major al Comandantului-Şef Suprem. În cadrul operaţiunilor de apărare în curs, eroii noştri au eliberat deja zeci de aşezări. Şi astăzi această mişcare a continuat, sunt rezultate noi. În total, peste o mie de kilometri pătraţi din teritoriul nostru au fost eliberaţi de la 1 septembrie.

Sunt recunoscător tuturor celor care au făcut acest lucru! Sunt recunoscător armatei, ofiţerilor de informaţii şi serviciilor speciale pentru fiecare drapel ucrainean care a fost arborat în aceste zile. Sunt recunoscător tuturor războinicilor ucraineni, tuturor celor care luptă pentru libertate pentru poporul nostru - atât în ​​sud, cât şi în est, celor care participă la luptele de pe front şi celor care contribuie la victoria noastră prin operaţiunile respective în spatele dusmanul. Eliberarea pământului nostru este meritul fiecăruia care îndeplineşte clar şi la timp planul general de apărare", a spus Zelenski.

Zelenski: Am eliberat peste 1.000 de km pătrați din teritoriul Ucrainei de la începutul lunii septembrie

 

Preşedintele ucrainean a mai spus că navele ucrainene cu cereale au ajuns în Sudan şi urmează să ajungă şi în Liban, Libia şi India. "Ucraina furnizează produse agricole consumatorilor de pe diferite continente“. „Şi aprovizionarea noastră este cea care garantează securitatea alimentară la nivel global", a mai spus el.

Zelenski a subliniat că i-a cerut din nou secretarului de stat american Antony Blinken să declare Rusia drept stat terorist. "Am ridicat problema desemnării oficiale a Rusiei drept stat terorist. Realitatea juridică trebuie să corespundă întotdeauna cu realitatea din teren. Şi este un fapt că Rusia a devenit cea mai mare sursă de terorism din lume. Poţi alege unul sau alt format de proceduri, una sau alta formulă de presiune legală împotriva Rusiei pentru teroare, dar lumea trebuie să primească un semnal fără echivoc că teroarea rusă nu va fi iertată".

Vezi și:

Zelenski retrage cetățenia unor români din Ucraina: „Sunt responsabili pentru teroarea împotriva poporului nostru“

 

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunţă sancţiuni pentru peste 600 de persoane din ”elita de la conducerea Rusiei”, inclusiv membri ai Dumei de Stat din Rusia. Între aceștia se numără și câțiva oameni cu cetățenie română, după cum spune Zelenski.

Zelenski a declarat, în mesajul de miercuri noapte, că a fost luată o decizie importantă de către Consiliul Naţional de Securitate şi Apărare, iar 606 persoane care apaţin ”elitei de la conducere din Rusia” vor fi sancţionate. Este vorba despre ”28 de membri ai Consiliului de Securitate din Rusia, 154 de membri ai Consiliului Federaţiei din Rusia, 424 de deputaţi ai Dumei de Stat din Rusia”.

”Ei sunt cu toţii responsabili pentru acest război, pentru teroarea împotriva poporului nostru“, afirmă Zelenski într-un mesaj video postat recent pe paginile sale de socializare.

Zelenski retrage cetățenia unor români din Ucraina

 

Totodată, el arată că oficiali ai Vămii care au ajutat contrabandişti au fost schimbaţi din funcţii. ”Nu va exista loc de contrabandişti şi reţele criminale în Ucraina (...) Cât despre acele persoane supuse sancţiunilor, care au şi cetăţenie străină, în special rusă şi română, (...) am decis să le retrag cetăţenia ucraineană”, afirmă el.

”Ei sunt cu toţii responsabili pentru acest război, pentru teroarea împotriva poporului nostru. Şi niciunul dintre ei nu va scăpa de responsabilitate – e doar o chestiune de timp. Am făcut deja câţiva dintre paşii necesari, legal, diplomatic şi politic, pentru ca ei să înfrunte această responsabilitate. Vom mai face şi alţi paşi”, a susţinut el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel