ZECI de șoferi au BLOCAT un drum național. "Este o bătaie de joc"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Zeci de şoferi au protestat, marţi după-amiaza, pentru a doua zi consecutiv, faţă de starea Drumului National 57 care face legătura între Oraviţa şi Moraviţa şi care este plin de gropi. 

"Este o bătaie de joc ceea ce se întâmplă. Plătim impozite, taxe, roviniete şi nu putem să circulăm normal pe drumuri. Este vorba, totuşi, de un drum naţional! Am ajuns să ieşim în drum, ca să ne facem dreptate, să ne cerem un drept, până la urmă, acela de a putea circula fără să ne punem viaţa în pericol. Şi când plombează gropile, ţin două săptămâni şi o luăm de la capăt. Nu au fost adunate trei, patru persoane şi au şi venit şi jandarmii, şi poliţiştii. Ne-am săturat să ne distrugem maşinile şi, mai mult decât atât, să ne punem vieţile în pericol. Şi în loc să se rezolve problema, ne-am ales cu dosare", a declarat Vasile Matei, unul dintre protestatari. 

Şoferii susţin că, după protestul spontan de luni, şapte dintre protestatari s-au ales cu dosare penale, inclusiv cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule, după ce au blocat circulaţia pe DN 57. De amendă nu au scăpat nici cei de la CNADR, dar acest lucru nu îi mulţumeşte pe protestatari. 

"Pe data de 4 februarie, colegii mei din cadrul Serviciului Rutier în zona localităţii Oraviţa au relatat faptul că pe DN 57 are loc un protest spontan. Mai multe persoane au blocat drumul, în intersecţia cu drumul comunal care face legătura cu localitatea Broşteni. În cauză a fost aplicată o sancţiune contravenţională administratorului drumului public, în valoare de 14.500 lei, adică 100 de puncte amendă, pentru faptul că nu a menţinut viabilitatea acestuia. Totodată, se desfăşoară cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oraviţa, sub aspectul săvârşirii de împiedicare a liberei circulaţii pe un drum public, faţă de un număr de şapte persoane", a declarat comisar-şef Dinu Nicorici, şeful Serviciului Cabinet din IPJ Caraş-Severin. 

Protestatarii susţin că tronsonul Oraviţa-Moraviţa este plin de gropi de ani de zile, fapt pentru care sunt hotărâţi să continue protestele. Ei au solicitat la Direcţia Regională de Drumuri Timişoara o autorizaţie de protest pentru data de 11 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel