Zeci de români lucrează în prezent în structurile NATO. Mircea Geoană: "Suntem peste tot acasă"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, salută faptul că zeci de români lucrează în prezent în structurile Alianței, precizând că aceștia își fac datoria exemplar.

Mircea Geoană salută zecile de români care lucrează la NATO și mărturisește că e mai mult decât ar fi putut visa atunci când țara noastră a intrat oficial în Alianța Nord Atlantică. Într-o mesaj postat pe contul său de Facebook, Secretarul General Adjunct al NATO totodată precizează că românii "își reprezintă țara cu mandrie și își fac datoria exemplar".

Iată mesajul: 

"Suntem peste tot acasă…zice imnul Rapidului. Mă bucur să văd că NATO a devenit, în cei 18 ani de apartenență la această organizație, o casă nu doar pentru Secretarul General Adjunct, dar și pentru zeci de români și românce, profesioniști care își reprezintă țara cu mândrie și își fac datoria exemplar și în beneficiul României și al Alianței.

E mai mult decât aș fi putut visa atunci când steagul României era ridicat, pentru prima dată, la sediul NATO".

 

Un ucrainean din Canada ar putea deveni secretar general al NATO, după plecarea lui Jens Stoltenberg

 

Candidatura viceprim-ministrului canadian şi ministrului de finanţe, Chrystia Freeland, de etnie ucraineană, este examinată în calitate de secretar general al NATO, relatează postul de televiziune CBC TV.

Potrivit unui înalt oficial al NATO, citat de postul de televiziune CBC TV, există indicii că următorul secretar general al Alianţei va fi una dintre cele câteva 'doamne care au o înaltă calificare' şi, care vor fi luate în considerare pentru acest post.

În acelaşi timp, patru surse de la Bruxelles, Washington şi Ottawa susţin că Freeland a fost menţionată în cercurile din domeniul apărării şi securităţii internaţionale ca un posibil succesor al actualului secretar general al NATO, Jens Stoltenberg.

Se mai subliniază faptul că practic cunoaşterea limbii ruse şi a specificului şi particularităţilor ''operei de la Kremlin'' pot constitui un mare avantaj pentru ea.

Totodată, Freeland, răspunzând la întrebarea pe această temă adresată de un jurnalist despre posibila sa numire în funcţia de secretar general al NATO, a declarat că are deja două locuri de muncă.

CBC TV subliniază, de asemenea, că premierul canadian, Justin Trudeau, va trebui să fie destul de activ în cercurile diplomatice şi să cheltuiască un capitalul politic important pentru a-i asigura poziţia de secretar general al NATO doamnei Freeland.

După cum a anunţat atnterior presa intrernaţională, Jens Stoltenberg va conduce Banca Centrală a Norvegiei, după expirarea mandatului său de secretar general al NATO, pe data de 30 septembrie. S-a mai precizat că el trebuie să ocupe noua sa funcţie până la data de 31 decembrie, titrează Rador. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel