Zeci de cadavre, unele cu urme de tortură, descoperite în nord-estul Ucrainei

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Autoritățile ucrainene anunță că au fost descoperite numeroase cadavre, unele cu urme de tortură, după ce rușii s-au retras din nord-estul Ucrainei.

Autoritățile ucrainene susțin că a fost descoperit un număr tot mai mare de cadavre în ultimele zile, de când forțele rusești au părăsit regiunea Sumî din nord-estul Ucrainei.

„Sunt peste 100 de morți printre civilii din regiunea Sumî. Din nefericire, acest număr crește în fiecare zi… O mulțime de oameni au fost găsiți morți cu mâinile legate cu semne de tortură, împușcați în cap", a declarat miercuri, în cadrul unui briefing, Dmytro Zhyvytskyi, șeful administrației militare regionale din Sumî, potrivit CNN.

Zhyvytskyi a mai afirmat că „există persoane care sunt ținute captive și zilnic se poartă negocieri pentru ca acestea să fie schimbate sau eliberate. O mulțime de oameni a căror soartă rămâne necunoscută până în prezent".

Sumî a înregistrat pagube uriașe în primele zile ale invaziei rusești. Săptămâna aceasta, cabinetul ucrainean a alocat aproximativ 8 milioane de dolari regiunii Sumî pentru a începe repararea locuințelor, drumurilor și utilităților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel