ZECE cele mai ieftine țări din Europa de vizitat în 2023 cu un buget redus

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
ZECE cele mai ieftine țări din Europa de vizitat în 2023 cu un buget redus / Foto: Unsplash
ZECE cele mai ieftine țări din Europa de vizitat în 2023 cu un buget redus / Foto: Unsplash

Aveți un buget? Atunci acest ghid cu cele mai ieftine țări din Europa de vizitat vă va ajuta să vă planificați aventura europeană perfectă fără a vă goli portofelul prea tare!

După cum veți vedea mai jos, multe dintre cele mai ieftine țări din Europa sunt grupate împreună. Mai simplu, acestea sunt țările din Europa de Est.

Lista se bazează pe cât de ieftine sunt în general, iar stilul tău personal de călătorie și locația de pornire vor dicta cât de scumpă este călătoria ta. Așa că țineți cont de asta!

 

1. Albania - Cele mai ieftine țări din Europa de vizitat în 2023


Albania începe să devină o destinație populară în Balcani și tot ce putem spune este că era și timpul! Cu plajele sale imaculate, lanțurile muntoase epice și bucătăria delicioasă, Albania nu este doar una dintre cele mai ieftine țări europene - dar este și una dintre cele mai frumoase. 

Împărțind granițele cu Grecia, Kosovo, Muntenegru și Macedonia de Nord, este bine conectată, așa că este ușor de călătorit și în această țară!

Albania este, de asemenea, considerată a fi una dintre cele mai însorite țări din Europa, ceea ce o face perfectă pentru o escapadă de vară, mai ales dacă aveți un buget limitat. 

Ce să faci în Albania

Cele mai populare atracții/orașe: Riviera albaneză, Alpii albanezi, Durres & Tirana. Deși această țară poate că nu este încă un "hotspot turistic", veți găsi o mulțime de lucruri uimitoare de făcut în Albania!

Punctul de plecare perfect este capitala Tirana, care găzduiește o mulțime de atracții, inclusiv Muzeul Național de Istorie, Piramida din Tirana și Piața Skanderbeg. De acolo, vă puteți îndrepta spre coastă și puteți explora frumoasa Riviera albaneză! Aici veți găsi cele mai frumoase plaje din țară. 

Alte zone și orașe de coastă populare includ Saranda, Vlore și Insulele Ksamil.

Vizitarea Albaniei cu un buget redus

Buget recomandat pe zi: 30-50 de dolari

Costuri estimate pentru cazare: 1.000 de euro Hostel: 10-20 de dolari pe noapte; Hotel: 20-40 dolari pe noapte

Costuri cu mâncarea: Mâncare pe stradă: 1-2 dolari, Fast food: 4-6 dolari; Mâncare la restaurant: 5-15 dolari

Sfat de top: Este legal să campezi oriunde în Albania, așa că poți economisi o mulțime de bani pe taxele de cazare dacă ai o rulotă sau un cort! 


2. Muntenegru - Cele mai ieftine țări din Europa de vizitat în 2023


Muntenegru este, probabil, una dintre cele mai populare țări din Balcani, deoarece se învecinează cu punctul fierbinte turistic Croația. 

Cu o coastă uimitoare de-a lungul Mării Adriatice, parcuri naționale frumoase și orașe istorice, Muntenegru are atât de multe de oferit.  La fel ca și Croația, această țară frumoasă se învecinează cu Albania, Bosnia, Kosovo și Serbia, astfel încât există o mulțime de opțiuni de transport pe uscat.

Muntenegru este, de asemenea, una dintre cele mai ieftine țări în care se poate călători în Europa, așa că ce mai aștepți?

Ce să faci în Muntenegru

Cele mai populare atracții/orașe: Kotor, Budvar, Parcul Național Lovcen & Sveti Stefan. Veți găsi o mulțime de lucruri fantastice de făcut în Muntenegru, așa că asigurați-vă că vă acordați suficient timp pentru a explora această țară frumoasă. 

Deși capitala Podgorica merită cu siguranță o vizită, orașul de coastă Kotor este cel care adesea fură lumina reflectoarelor! Acest oraș vechi este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO și are o vechime de peste 2.000 de ani! 

După ce ați petrecut ceva timp în Kotor, puteți vizita unele dintre celelalte orașe și localități din țară, inclusiv Budvar, Perast și Ulcinj.

Cu toate acestea, punctul culminant al Muntenegrului trebuie să fie parcurile sale naționale care îți taie respirația! 

Vizitarea Muntenegrului cu un buget redus

Buget recomandat pe zi: 40-60 de dolari

Costuri estimate pentru cazare: 1.000 de euro pe săptămână: Hostel: 10-20 de dolari pe noapte; Hotel: 20-40 dolari pe noapte

Costuri cu mâncarea: Mâncare pe stradă: 1-3 dolari, Fast food: 4-6 dolari; Mâncare la restaurant: 6-18 dolari

Sfat de top: Dacă vizitați Muntenegru în lunile mai sau septembrie, veți constata că prețurile de cazare sunt mult mai ieftine! 

 

3. Bosnia și Herțegovina - Cele mai ieftine țări din Europa de vizitat în 2023

 

Dacă sunteți în căutarea unor țări europene ieftine, atunci nu ratați Bosnia și Herțegovina! Este una dintre destinațiile europene mai puțin cunoscute, ceea ce o face să fie un loc minunat pentru a explora și a găsi câteva pietre prețioase ascunse.

Ca multe alte locuri din Europa, Bosnia și Herțegovina se învecinează cu mai multe țări; acestea sunt Croația, Muntenegru și Serbia.

Din acest motiv, veți găsi că este ușor de călătorit și există o mulțime de opțiuni terestre care vă vor economisi bani!

Ce să faci în Bosnia

Cele mai populare atracții/orașe: Sarajevo, Mostar, Cascada Kravice și Parcul Național Una 

Capitala Bosniei și Herțegovinei este orașul plin de viață Sarajevo, unde veți găsi o tonă de atracții. Printre acestea se numără Bascarsija, Muzeul Genocidului și tunelul de război din Sarajevo. 

De asemenea, nu vrei să ratezi vizitarea Mostar, deoarece aici sunt atât de multe lucruri fantastice de făcut. Unul dintre cele mai populare fiind faimosul salt de pe podul Mostar de pe Stari Most! 

Pentru a călători între Sarajevo și Mostar, puteți face una dintre cele mai frumoase plimbări cu trenul din lume! Biletele pornesc de la doar 6 dolari și veți avea parte de peisaje epice de-a lungul drumului. 

Vizitarea Bosniei cu un buget redus

Buget recomandat pe zi: 45-65 de dolari

Costuri estimate pentru cazare: 1.000 de euro pe săptămână; Hostel: 15-25 dolari pe noapte; Hotel: 25-45 dolari pe noapte

Costuri cu mâncarea: Mâncare pe stradă: 1-2 dolari; Fast food: 4-6 dolari; Mâncare la restaurant: 4-12 dolari

Sfat de top: Piețele din Bosnia sunt un loc minunat pentru a lua mâncare ieftină și produse proaspete dacă preferați să vă gătiți singur 

 

2. Foto: Unsp... (leio-mclaren-jegqpfkhewy-unsplash.jpg)


4. Croația - Cele mai ieftine țări din Europa de vizitat în 2023


Croația este cu ușurință una dintre cele mai populare țări din Balcani și nu este greu de înțeles de ce! Există o mulțime de țări ieftine în Europa, dar nu multe se pot compara cu frumusețea Croației.

Cu plajele sale imaculate, parcurile naționale uimitoare și orașele nesfârșite de vizitat, veți dori să vă acordați cel puțin două săptămâni aici.

Croația este un hotspot turistic în plină ascensiune și, din acest motiv, unele zone din țară vor fi mai prietenoase cu bugetul decât altele. 

Cu toate acestea, veți găsi câteva oferte fantastice de cazare, așa că nu trebuie să vă faceți griji.

Ce să faci în Croația

Cele mai populare atracții/orașe: Dubrovnik, Split, Parcul Național Krka și Parcul Național Lacurile Plitvice

Zagreb este capitala Croației și este un loc popular de vizitat, deși este adesea trecut cu vederea de turiști în favoarea Dubrovnikului.

Cu frumoasa sa locație pe coastă, zidurile sale istorice și locațiile de filmare emblematice din Game of Thrones, Dubrovnik are atât de multe de oferit!

În timpul petrecut în Croația, există o mulțime de alte orașe pitorești de vizitat, inclusiv Pula, Rovinj, Split și Zadar. Această țară găzduiește, de asemenea, câteva parcuri naționale fantastice, inclusiv lacurile Brijuni, Krka și Plitvice!

Vizitarea Croației cu un buget redus

Buget recomandat pe zi: 50-70 de dolari

Costuri estimate pentru cazare: Costuri de cazare: 1.000 de euro pe săptămână: Hostel: 20-30 dolari pe noapte; Hotel: 30-50 dolari pe noapte

Costuri cu mâncarea: Mâncare de pe stradă: 1-3 dolari, Fast food: 6-8 dolari; Mâncare la restaurant: 8-24 dolari

Sfat: Multe dintre orașele populare din Croația oferă un abonament turistic, cum ar fi acest abonament pentru Dubrovnik, prin care puteți

economisi bani la atracții.

 

5. România - Cele mai ieftine țări din Europa de vizitat în 2023


România este o țară apropiată de inimile noastre, cu castele uimitoare, orașe pline de viață și vaste sisteme de peșteri subterane, nu veți rămâne fără lucruri de făcut aici. 

România este, de asemenea, unul dintre cele mai ieftine locuri de vizitat din Europa, așa că veți obține o mulțime de bani pentru banii dvs.

Învecinată cu Bulgaria, Ungaria, Moldova, Serbia și Ucraina, este, de asemenea, locul perfect pentru o călătorie europeană în toată țara.

Așadar, nu uitați să adăugați România pe lista dumneavoastră de dorințe! 

Ce să faci în România

Cele mai populare atracții/orașe: București, Brașov, Salina Turda & Castelul Bran

Vei găsi o mulțime de locuri incredibile de vizitat în România, așa că, pentru o experiență cât mai bună, îți recomand să îți acorzi cel puțin 2-3 săptămâni în țară.

Prima oprire pentru mulți oameni este frumosul oraș București, care este capitala țării. De acolo, veți dori să explorați unele dintre celelalte orașe, inclusiv Brașov, Sibiu și Sighișoara.

Deși România are o mulțime de orașe și localități incredibile de vizitat, veți găsi și o mulțime de alte atracții în țară. Una dintre acestea este faimosul Castel Bran, care este adesea asociat cu "Contele Dracula" al lui Bram Stoker.

În timpul în care veți explora România, vă recomand să mergeți și la Salina Turda, la Sanctuarul Urșilor Libertății și la Castelul Peleș!

Vizitarea României cu un buget redus

Buget recomandat pe zi: 40-60 de dolari

Costuri estimate pentru cazare: 1.000 de euro pe zi; Hostel: 15-25 de dolari pe noapte; Hotel: 25-45 dolari pe noapte

Costuri cu mâncarea: Mâncare de pe stradă: 1-3 dolari, Fast food: 5-7 dolari; Mâncare la restaurant: 7-21 dolari

Sfat de top: România are o platformă de ridesharing numită BlaBlaCar care vă poate ajuta să reduceți costurile de transport! 

 

6. Bulgaria - Cele mai ieftine țări din Europa de vizitat în 2023


Bulgaria este una dintre cele mai ieftine țări Schengen și una dintre cele mai frumoase! 

Poate fi vizitată în orice perioadă a anului, deoarece această țară oferă o varietate de oportunități pentru sporturi de iarnă și plaje virgine pentru o escapadă de vară. 

Bulgaria găzduiește, de fapt, unele dintre cele mai bune plaje din Europa, deoarece se învecinează cu Marea Neagră la vest, așa că este un loc pe care cu siguranță veți dori să îl vizitați. 

La fel ca și celelalte țări din acest ghid, este extrem de prietenoasă și cu bugetul, așa că este o alegere fantastică dacă sunteți în căutarea unor locuri ieftine de vizitat în Europa! 

Ce să faci în Bulgaria

Cele mai populare atracții/orașe: Sofia, Sunny Beach, Belogradchik și Parcul Național Pirin

Deoarece Bulgaria este una dintre cele mai ieftine țări europene de vizitat vara, nu este de mirare că a devenit o destinație populară pentru petreceri.

Cu bulevardul său plin de viață, ofertele ieftine și varietatea de cluburi de noapte, Sunny Beach a căpătat o reputație excelentă în ceea ce privește viața de noapte. Acest lucru îl face un loc popular pentru călătorii tineri, în special. 

Unul dintre cele mai bune locuri de vizitat este capitala Sofia, cu arhitectura sa incredibilă, cultura și atracțiile sale nesfârșite. 

Dacă doriți să explorați partea mai naturală a Bulgariei, atunci asigurați-vă că mergeți la Fortăreața Belogradchik. Aici, veți găsi formațiuni stâncoase unice, cum nu ați mai văzut niciodată!

Vizitarea Bulgariei cu un buget redus

Buget recomandat pe zi: 30-50 de dolari

Costuri estimate pentru cazare: Hostel: 15-25 dolari pe noapte; Hotel: 25-45 dolari pe noapte

Costuri cu mâncarea: Mâncare pe stradă: 1-3 dolari, Fast food: 5,50-7,50 dolari; Masă la restaurant: 7,50-22,50 dolari.

Sfat: Pe tot parcursul anului, Bulgaria găzduiește o varietate de festivaluri și evenimente GRATUITE, așa că asigurați-vă că verificați ce se întâmplă în timpul șederii dumneavoastră!


7. Ungaria - Cele mai ieftine țări din Europa de vizitat în 2023


Dacă sunteți în căutarea celor mai ieftine țări europene prin care să călătoriți, atunci nu ratați Ungaria! 

Situată în Europa Centrală, Ungaria se învecinează cu șapte țări, printre care Austria, Croația, Slovacia, România și Ucraina. 

Casa unor lacuri frumoase, o mulțime de situri din patrimoniul mondial și orașe pline de viață, această țară frumoasă are atât de multe de oferit. 

Veți găsi, de asemenea, o mulțime de lucruri fantastice de făcut în Ungaria, și chiar mai bine - multe dintre aceste atracții sunt extrem de accesibile pentru buget sau GRATUITE!

Ce să faci în Ungaria

Cele mai populare atracții/orașe: Budapesta, Eger, Lacul Balaton și Parcul Național Aggtelek

Nu există un loc mai bun pentru a vă începe călătoria în Ungaria decât în capitala sa, Budapesta! 

Acest oraș fermecător are o mulțime de atracții de vizitat, inclusiv clădirea Parlamentului Ungariei, Piața Eroilor și Hala Pieței Centrale. Cu toate acestea, unul dintre cele mai bune moduri de a experimenta Budapesta trebuie să fie urcându-se în această croazieră turistică de 1 oră!

Aaveți o mulțime de alte opțiuni, inclusiv Pecs, Debrecen și Sopron.  Cum Bulgaria este cunoscută pentru izvoarele sale termale, vei dori să mergi și la Heviz, unde vei găsi unul dintre cele mai mari lacuri termale din lume.

În timpul șederii tale în această țară, asigură-te că vizitezi și Parcul Național Aggtelek, deoarece vei putea vedea cea mai mare peșteră de stalactite din întreaga Europă! 

Ungaria găzduiește, de asemenea, pitorescul Lac Balaton, care este cel mai mare lac din Europa de Est!

Vizitarea Ungariei cu un buget redus

Buget recomandat pe zi: 40-60 de dolari

Costuri estimate pentru cazare: Hostel: 20-30 dolari pe noapte; Hotel: 30-50 dolari pe noapte

Costuri cu mâncarea: Mâncare pe stradă: 1-2 dolari, Fast food: 4,50-6,50 dolari; Mâncare la restaurant: 6-18 dolari

Sfat de top: Multe dintre orașele din Ungaria sunt extrem de ușor de parcurs pe jos, ceea ce este excelent pentru a reduce costurile de transport

 

3. Foto: Unsp... (element5-digital-ue2t1tcfsn8-unsplash.jpg)

 

8. Polonia - Cele mai ieftine țări din Europa de vizitat în 2023


Există o mulțime de țări europene ieftine de vizitat, dar va trebui să te asiguri că Polonia se află chiar în capul listei tale. 

Deși această țară are o istorie devastatoare în ceea ce privește cel de-al Doilea Război Mondial, Polonia este acum una dintre cele mai în vogă destinații turistice din Europa de Est. 

Nu numai că puteți călători cu un buget zilnic redus, dar această țară poate fi vizitată în orice perioadă a anului - deși Crăciunul este cu siguranță un moment excelent pentru a o vizita, deoarece piețele sunt incredibile!

Ce să faci în Polonia

Cele mai populare atracții/orașe: Cracovia, Varșovia, Auschwitz și Parcul Național Tatra

Pentru început, capitala Varșovia este un must-visit, urmată de Cracovia, Gdansk și Wroclaw. Toate aceste orașe au atât de multe de oferit și multe dintre ele au permise turistice.

Unul dintre cele mai bune locuri pentru a aprecia frumusețea țării este Parcul Național Tatra! Cu toate acestea, încercați să vizitați și Rezervația forestieră Bialowieza, Munții Bieszczady și Parcul Național Ojcowski în timpul petrecut aici.

Deși nu este cel mai vesel loc de vizitat, nicio călătorie în Polonia nu este completă fără o vizită la Auschwitz. Aici, veți avea ocazia să aflați despre atrocitățile care au avut loc și să vă prezentați respectul față de cei peste 1 milion de oameni care și-au pierdut viața. 

Vizitarea Poloniei cu un buget redus

Buget recomandat pe zi: 35-55 de dolari

Costuri estimate pentru cazare: Hostel: 15-25 dolari pe noapte; Hotel: 25-45 dolari pe noapte

Costuri cu mâncarea: Mâncare de pe stradă: 1-3 dolari, Fast food: 5-7 dolari; Mâncare la restaurant: 6-18 dolari

Sfat: Multe dintre orașele din Polonia oferă tururi pietonale GRATUITE și intrări în anumite muzee, așa că profitați din plin de acest lucru!


9. Lituania - Cele mai ieftine țări din Europa de vizitat în 2023


Lituania este una dintre cele mai ieftine țări din Europa de vizitat, deși nu este de multe ori un loc care îți vine prima dată în minte. 

Cu toate acestea, această țară care îți taie respirația este una dintre cele mai BUNE țări de vizitat de pe continent. 

Nu numai că este ieftină, dar are câte puțin din toate, de la plaje imaculate la orașe pline de viață, așa că există ceva pentru toată lumea.

Ce să faci în Lituania

Cele mai populare atracții/orașe: Vilnius, Kaunas, Klaipeda și Parcul Național Aukstaitija

Primul port de escală este adesea capitala Vilnius, unde veți avea ocazia să vă plimbați prin castele vechi, să explorați muzee și să gustați din bucătăria delicioasă a Lituaniei. 

Cu toate acestea, există o mulțime de alte orașe fantastice și în țară, inclusiv Kaunas, Klaipeda și Siauliai.

Lituania are, de asemenea, o coastă frumoasă, iar cele mai bune locuri de vizitat pentru o escapadă pe plajă sunt Nida și Palanga! 

Dacă încă nu am reușit să te conving, atunci această țară găzduiește și câteva parcuri naționale fantastice.

În timpul petrecut în Lituania, veți dori să vizitați unele dintre aceste parcuri frumoase, inclusiv Aukstaitija, Dzukija și Curonian Spit, care este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Vizitarea Lituaniei cu un buget redus

Buget recomandat pe zi: 40-60 de dolari

Costuri estimate pentru cazare: Costuri de cazare: 1.000 de euro pe săptămână: Hostel: 15-25 dolari pe noapte; Hotel: 25-45 dolari pe noapte

Costuri cu mâncarea: Mâncare pe stradă: 1-2 dolari, Fast food: 5,50-7,50 dolari; Masă la restaurant: 8-24 dolari

Sfat de top: Campingul sălbatic este legal în Lituania, ceea ce vă poate economisi o tonă de bani pe costurile de cazare


10. Spania - Cele mai ieftine țări din Europa de vizitat în 2023


Deși Spania nu este una dintre cele mai scumpe țări europene de vizitat, este mai costisitoare decât locurile pe care le-am enumerat mai sus.

Cu toate acestea, veți găsi zone accesibile în țară dacă ieșiți din zonele turistice. 

În general, veți constata că zonele de coastă și orașele mari sunt mai scumpe, dar există și excepții de la această regulă! 

Nu numai atât, dar Spania oferă o varietate URIAȘĂ de proprietăți Airbnb, care sunt adesea cea mai bună opțiune dacă călătoriți cu un buget limitat. Acest lucru înseamnă că puteți găti pentru dumneavoastră, mai degrabă decât să mâncați în oraș. 

Ce să faci în Spania

Cele mai populare atracții/orașe: Barcelona, Madrid, Valencia și Pirineii spanioli

Deși vizitarea orașelor mai populare va fi costisitoare, veți găsi întotdeauna chilipiruri bune dacă găsiți cazare în afara zonelor turistice. Din acest motiv, nu putem omite capitala Barcelona! Acasă la emblematica Sagrada Familia, la Parcul Guell și la o piață centrală vibrantă. 

Aveți, de asemenea, Madrid, Valencia, Sevilla și Mallorca (Majorca), astfel încât există o mulțime de opțiuni bine cunoscute.

Cu toate acestea, dacă călătoriți cu un buget strict, veți dori să vizitați unele dintre destinațiile mai puțin obișnuite ale țării. Printre acestea se numără orașele Cordoba, Granada, Malaga și Murcia.

Vizitarea Spaniei cu un buget redus

Buget recomandat pe zi: 50-70 de dolari

Costuri estimate pentru cazare: Hostel: 25-35 de dolari pe noapte; Hotel: 35-55 dolari pe noapte

Costuri cu mâncarea: Mâncare pe stradă: 3-4 dolari, Fast food: 8-10 dolari; Mâncare la restaurant: 12-36 dolari

Sfat de top: Mâncatul de tapas este adesea o modalitate sigură de a economisi bani, iar multe baruri vă vor oferi aceste feluri de mâncare GRATUIT dacă comandați băuturi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel