Zborurile spre Italia, Spania, Germania, Franța și Anglia, INTERZISE până în iunie. Proiect MAI

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Potrivit unui proiect publicat de MAI, interdicția de zbor spre țările considerate "zone roșii" s-ar putea prelungi și după data de 15 mai. Deși în document nu este specificată o dată la care cursele regulate pot fi reluate, acest lucru s-ar putea întâmpla cel mai devreme la 01 iunie, având în vedere faptul că măsurile vor fi relaxate din două în două săptămâni. 

UPDATE! Una din cele mai mari companii aeriene din Europa a anunțat, marți, 12 mai, data la care vor fi reluate zborurile și cum se vor efectua acestea. Vezi aici detalii: Iată cum vom zbura de la 1 iulie: Toată lumea cu mască, iar la toaletă doar cu permisiune. Document OFICIAL

MAI a publicat, sâmbată, setul de măsuri aplicabile după ridicarea stării de urgență, începând cu data de 15 mai 2020, cu titlul de propunere!

Potrivit documentului, se propune menținerea măsurii de "suspendare a zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre și dinspre țările din zona roșie de risc epidemiologic pe durată determinată, potrivit dispozițiilor normelor internaționale aplicabile". (foto)

 (w670)

În acest moment, Institutul Național de Sănătate Publică clasifică ca zone roșii următoarele țări: Italia, Spania, Franta, Elvetia, Olanda, Marea Britanie, Belgia, Austria, Germania, Turcia, SUA si Iran. (foto)

 (w670)

De asemenea, se pastrează obligativitatea carantinei instituționalizate pentru persoane care vin din aceste țări și a autoizolării la domiciliu pentru cei care vin din alte țări, pentru o perioadă de 14 zile.

Astfel, pentru a permite zborul în aceste țări după 15 mai, autoritățile au două variante: ori modifică lista "țărilor roșii", ori elimină cu totul acea prevedere din proiect.  

Poți consulta documentul MAI cu măsurile propuse în starea de alertă aici. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel