Zborurile spre țările din zona verde, reluate de miercuri. Biletele, de patru ori mai scumpe. Lista completă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Zborurile spre vestul Europei reîncep cu o nouă amânare. Astăzi ar fi trebuit să aibă loc primele curse către zonele verzi, însă companiile aeriene şi clienţii lor au fost surprinşi de măsurile pe care Guvernul le-a luat în weekend. Trebuie să mai aşteptăm cel puţin două zile până când vom putea zbura spre ţările care ne-au fost interzise în ultimele luni. Mulţi români n-au mai avut însă răbdare. S-au urcat în maşinile proprii şi s-au întors în România sau au plecat în vacanţe, bucuroşi că acum au scăpat de autoizolare.

Anunţul că avem cale liberă spre 17 ţări, fără să ne mai izolăm la întoarcere, a făcut companiile aeriene să se pregătească din nou pentru zboruri. Doar că lista ţărilor a fost făcută publică abia sâmbătă seara, cu o zi înainte de reluarea traficului aerian.

Firmele nu au mai avut timp suficient să organizeze cursele şi nici clienţii să-şi cumpere biletele. Aşa că primele zboruri spre Vestul Europei au fost amânate până miercuri.

„Principalele destinații vor începe să fie operate de miercuri, 17 iunie, mă refer aici la Germania, dar și Austria sau Elveția”, spune Valentin Iordache, purtător de cuvânt Aeroportul Otopeni, potrivit Observator.

Pe lângă cele trei ţări, putem să călătorim din nou, fără restricţii, şi în state precum Grecia, Norvegia, Cipru, Malta sau Ungaria.

„ZONĂ VERDE – excepția se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din următoarele state: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slocavia, Slovenia, Ungaria”, se arată în măsurile Guvernului.

 

Zborurile de patru ori mai scumpe decât cele de anul trecut

 

Zborurile sunt însă chiar şi de patru ori mai scumpe decât cele de anul trecut.

Un bilet dus-întors pentru Frankfurt sau Atena, de exemplu, costă acum 400 de euro. În 2019, puteam zbura spre aceste destinaţii chiar şi cu mai puţin de 100 de euro.

Chiar şi aşa, românii vor mai mult ca oricând să plece în vacanţă. Telefoanele agenţiilor de turism sună încontinuu.

„Foarte multe telefoane am primit și pe weekend, nu numai astăzi. În general lumea vrea să meargă către Grecia, Bulgaria, România, dar nu în ultimul rând vor fi și către Turcia sau Tunisia”, spune Marius Berca, manager agenția de turism.

 

La Vama Nădlac, zeci de mii de români au aşteptat ore în şir să intre în ţară

 

Mulţi au plecat deja cu propriile maşini. Dar şi mai mulţi s-au întors, bucuroşi că nu mai trebuie să stea în izolare. La Vama Nădlac, zeci de mii de români au aşteptat ore în şir să intre în ţară. Unii au ajuns încă de ieri, dar au aşteptat miezul nopţii, când au intrat în vigoare noile măsuri de relaxare. Ceilalţi au ajuns pe parcursul nopţii. Iar dimineaţa, sătui de aşteptare, au început să claxoneze.

În doar primele opt ore, aproape 5.000 de români au intrat în ţară prin Vama Nădlac. Procedura a rămas aceeaşi. Fiecare completează o declaraţie pe proprie răspundere şi trece prin triajul epidemiologic.

Poliţiştii îi roagă pe cei care vin spre România să aleagă şi alte puncte de frontieră, pentru a evita blocajele.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel