Zboruri suspendate și mii de pasageri rămași în aeroport din cauza unei pene uriașe de curent în Filipine

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Zborurile din și spre Manila au fost întrerupte de Anul Nou de către autoritățile filipineze din cauza unei defecțiuni la unitatea care controlează traficul aerian.

Mai multe companii aeriene nu au putut să folosească spațiul aerian al țării. Aproximativ 56.000 de pasageri de pe Aeroportul Internațional Ninoy Aquino (NAIA) din Manila au fost afectați după ce 282 de zboruri au fost întârziate, anulate sau redirecționate către alte aeroporturi regionale, a anunțat duminică operatorul aeroportuar.

Potrivit Reuters, nu se știe exact câte zboruri care traversau țara au fost afectate. Secretarul pentru transporturi, Jaime Bautista, a oferit scuze pentru neplăcerile cauzate pasagerilor.

Jaime Bautista a dat vina pe o pană de curent pentru defecțiunea sistemului central de control al traficului aerian, care a afectat și operațiunile de pe alte aeroporturi din țară.

Instalația existentă este veche și ar trebui modernizată imediat, adăugând că este nevoie și de un sistem de rezervă. Ulterior, sistemul a fost parțial restabilit, permițând decolarea unor avioane, a menționat secretarul pentru transporturi Bautista.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel