Zboruri noi către Egipt și Grecia. Sunt speranțe și pentru Spania și Cipru

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Odată cu începerea campaniei de vaccinare anti-Covid-19 touroperatorii se gândesc la dublarea vânzărilor și anunță noi curse charter către Egipt și Spania, dar se gândesc, în cazul în care se vor deschide, și pentru destinații din Spania și Cipru.

Sezonul estival 2021 vine cu operarea curselor charter deja consacrate către destinații din Grecia și Turcia, dar, dacă se vor redeschide Spania și Cipru, turoperatorul va relua și zborurile către aceste două țări, anunță Cocktail Holidays, touroperator care speră să ajungă, în 2021, la volumul de vânzări din 2019.

Anul trecut a adus nenumărate provocări în industria turismului, atât intern, cât și extern, restricțiile de călătorie impuse la nivel global soldându-se cu amânări și anulări ale pachetelor turistice achiziționate anterior declanșării pandemiei.

„Am încheiat anul cu un rulaj mult mai mic decât ne așteptam la începutul anului 2020. Avantajul nostru este, însă, portofoliul variat de produse, cu mai multe destinații, pe care operăm de foarte mulți ani. Astfel, pe sezonul estival, am avut chartere cu încărcare bună pe Grecia și, apoi, când s-au deschis granițele, și pe Turcia. Pe final de an, au mers foarte bine charterele de Egipt, mult mai bine decât în anii precedenți. După aproape un an de stat acasă, turiștii au preferat să rezerve și să meargă în vacanță în sezonul de iarnă. Am observat un trend ascendent al călătoriilor și în ianuarie, spre deosebire de alți ani, când vedeam asta abia din martie. Ne-am adaptat permanent la schimbările legate de restricțiile de călătorie și am redus mult valoarea avansurilor de la turiști, iar cu partenerii am negociat termene de plată mult mai permisive”, spune Dan Goicea, CEO Coktail Holidays, pentru Mediafax.

Curse charter noi spre Spania și Cipru

 

Turoperatorul a avut anul trecut și câteva inovații, impuse de pandemie. În iulie 2020 a inclus în pachetele sale bonus asigurarea de călătorie standard cu protecție împotriva Covid19, atât în timpul călătoriei, cât și anterior plecării la destinație.

Totodată, odată cu introducerea prezentării unui test Covid19 negativ la destinație, agenția a încheiat un parteneriat cu două clinici medicale pentru a-i ajuta pe turiști să beneficieze de tarife preferențiale și prioritate la programare.

În acest context, 2021 nu vine cu foarte multe noutăți, destinațiile estivale operate în mod tradițional – Grecia, Turcia și Egipt - sunt prezente și anul acesta în portofoliu. Chiar și așa, putem vorbi, totuși, despre câteva elemente de noutate. Astfel, a fost introdus un zbor charter nou, din Craiova, către stațiunea egipteană Sharm El Sheikh, iar din Cluj va fi reluat charterul către Rodos (Grecia), suspendat în sezonul estival 2020.

Dacă în alți ani se putea vorbi și despre lansarea unor destinații noi, contextul de față împiedică turoperatorii să inoveze foarte mult din acest punct de vedere. Mai mult decât atât, a scăzut interesul turiștilor față de produse care au fost căutate foarte mult timp.

„În varianta optimistă, ne așteptăm anul acesta la un volum de vânzări dublu față de 2020. Piața turistică a redevenit una last minut, iar turiștii vor să plătească cât mai târziu, nu își mai rezervă vacanțele din timp, așa cum o făceau înainte. De aceea, am venit în întâmpinarea turiștilor noștri cu oferte pretabile pentru noul tip de comportament”, conchide Dan Goicea.

Astfel, luna aceasta, care în mod tradițional este asociată cu perioada târgurilor de turism, turoperatorul a pregătit o campanie online de reduceri și condiții speciale pentru turiștii care doresc să călătorească sezonul acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel