WhatsApp a ajuns la 2 miliarde de utilizatori în întreaga lume

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Serviciul de mesagerie WhatsApp, deţinut de Facebook, a ajuns la 2 miliarde de utilizatori în întreaga lume, a anunţat compania într-o postare pe blog. 

Numărul utilizatorilor WhatsApp a crescut de la 1,5 miliarde în 2018 şi 1 miliard de utilizatori în 2016, în prezent serviciul de mesagerie având 2 miliarde de utilizatori.

Numărul este comparabil şi cu cele 2,5 miliarde de utilizatori ai Facebook, potrivit The Wall Street Journal, şi cu 1 miliard de utilizatori ai Instagram (în iunie 2018).

WhatsApp a utilizat momentul pentru a reitera importanţa criptării mesajelor, o practică care este supusă unor presiuni din ce în ce mai mari din partea autorităţilor din întreaga lume.

Guvernele susţin că imposibilitatea de a citi mesajele oamenilor îngreunează descoperirea teroriştilor, a celor care expolatează copiii şi a altor crime.

CEO-ul WhatsApp, Will Cathcart, spune că firma nu are în plan să dezactiveze criptarea serviciilor sale, dar a adăugat că WhatsApp va furniza metadate într-o eventuală investigaţie.

Cathcart a declarat pentru WSJ că WhatsApp lucrează pentru ca serviciul să fie interoperabil cu mesageria Facebook. Cu toate acestea, Cathcart a recunoscut că această integrare poate avea limitele sale, pentru că unele funcţii care sunt prezente pe un serviciu de mesagerie precum Messenger nu se vor regăsi în WhatsApp.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel