Weekend intens pentru polițiștii din Italia: Un român a fost arestat, iar un molodvean a fost prins cu permis de conducere fals

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Weekend intens pentru polițiștii din Italia: Un român a fost arestat, iar un molodvean a fost prins cu permis de conducere fals
Weekend intens pentru polițiștii din Italia: Un român a fost arestat, iar un molodvean a fost prins cu permis de conducere fals

Poliția municipală a orașului Grosseto, Italia, a amendat în urma unui control al poliției rutiere, un cetățean moldovean care conducea o dubă cu numere de înmatriculare românești, cu un permis fals.

 

Bărbatul avea permisul de conducere falsificat și mai multe probleme cu actele mașinii, fapt pentru care a fost reclamat. 

În urma unei investigații amănunțite, care a confirmat suspiciunile inițiale, poliția municipală a confiscat documentul și l-a reclamat pe șofer pentru fals material, fals în atestarea calității și complicitate la fals. Bărbatul a fost fotografiat și amendat cu o contravenție rutieră.

"Acesta este al douăzecilea caz întâlnit de la începutul anului de către polițiștii specializați în falsificarea de documente", explică municipalitatea: "Aproape toate sunt permise de conducere străine și permise de conducere internaționale falsificate, care se adaugă la lista numeroaselor documente confiscate de forțele de poliție și examinate cu atenție de către un asistent al Poliției Municipale cu o experiență îndelungată în domeniul falsului și uzului de fals.”

 

Weekend plin de sancțiuni în Italia: Un român a fost arestat

 

În acest sfârșit de săptămână, la ordinul Comandamentului Provincial al Carabinierilor din Latina, a fost efectuat un control extraordinar al teritoriului, care a vizat prevenirea și reprimarea infracțiunilor, în special a infracțiunilor împotriva proprietății și a traficului de droguri.

Intensificarea serviciilor a avut loc, în special pentru a asigura desfășurarea în siguranță a tuturor activităților economice și sociale. De asemenea, au fost desfășurate numeroase patrule pentru controlul traficului rutier, obținând diverse rezultate.

Concret, au fost efectuate mai multe percheziții personale și ale vehiculelor, în urma cărora au fost găsite numeroase persoane în posesia drogurilor. Acestea au fost semnalate autorităților administrative competente (în total au fost confiscate 10,58 grame de hașiș/marijuana).

De asemenea, tot în acest weekend mai multe persoane au fost amendate pentru încălcarea Codului Rutier (fiind prinse conducând fără permis de conducere sau cu o alcoolemie peste pragul minim).

În cadrul aceluiași serviciu, militarii Postului CC Itri au pus în executare o ordonanță de reținere împotriva unui bărbat de cetățenie română și domiciliat în Itri, având de executat încă o pedeapsă de 3 luni și 15 zile pentru furtul unei autoutilitare și a diverselor bijuterii dintr-o locuință din Itriî.

După îndeplinirea formalităților, arestatul a fost asociat la închisoarea din Cassino (FR), conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel